avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retragerea cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

retragerea cererii de chemare in judecata

am depus de curand o cerere de chemare in judecata pt custodie si pensie alimentara iar acum am reusit sa ma inteleg cu tatal minorului pe cale amiabila si as dori sa renunt la plangerea facuta. cum sa procedez si daca ma costa mult?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:02, 2 Decembrie 2012
nu va costa nimic daca v-ati impacat cu tatal. faceti o hartie care sa contina numele dosarului si faptul ca renuntati la a va mai judeca.
Potrivit art. 246 alin. (1) C.proc.civ., reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă", iar conform aliniatului 4 al aceluiaşi articol când părţile au intrat în dezbaterea fondului, renunţarea nu se poate face decât cu învoirea celeilalte părţi".

Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Buna, am si eu o intrebare. Cum se intelege ca renuntarea se face decat cu invoirea celeilalte part?
Prin exemplu daca eu am in 6 decembrie procesul, atuncia acolo spun in fata tuturor ca vreau sa renunt la judecata, si atuncia el o sa fie intrebat daca este de acord? Asa sa inteleg sau cum? Puteti sa-mi dati un exemplu mai precis?
Cererea de renuntare se poate depune in scris personal de parte care se legitimeaza cu cartea de identitate la registratura, inaintea termenului de judecata.

Sau se prezinta in sedinta publica si declara expres ca renunta la judecata. Este intrebata cealalta parte daca are pretentii la eventuale cheltuieli de juudecata.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)
Renuntare proces zahsor zahsor Am deschis un proces pentru anularea unui act facut de o institutie in mod ilegal . Este vorba de o decizie de numire pe post luata in mod ilegal . Au avut loc ... (vezi toată discuția)