Am o societate care a efectuat prestari servicii intr o tara straina, cu muncitori romani detasati in olanda.In urma unui control al inspectorilor de la Ministerul olandez al muncii au considerat ca nu am respeectat legislatia olandeza si ne-au interzis sa continuam activitatea. In urma controlului societatea a fost amendata cu o suma enorma 64000 euro. Mentionez ca societatea nu a mai avut nici un fel de activitate dupa aceasta intamplare, am concediat angajatii dar nu am facut nici un demers pentru a declansa falimentul . Firma mai are mici datorii la impozite in jur de 1500 euro. As vrea sa stiu in ce fel poate fi tras la raspundere administratorul pt ca am fost sunat de o persoana de la min roman al muncii care spune ca trebuie sa ii reprezinte pe olandezi in recuperarea banilor din amenda si in momentul in care i-am spus ca societatea nu are bunuri ( nici nu a avut ) si ca nu mai desfasoara nici o activitatea mi-a raspuns ca se poate indrepta asupra bunurilor personale ale administratorului, eventual executare silita.
In momentul incetarii de fapt al activitatii am achitat toate sumele datorate angajatilor atat impozite cat si salarii ( poprirea la sursa) , deoarece stiam ca se poate incepe urmarirea penala pt astfel de datorii.
Va multumesc pentru raspuns, m am uitat unde mi-ati indicat si nu ma incadrez la acest articol. Firma nu e in lichidare sau suspendare, nu am mai facut nici o activitate pe ea, nici macar contabila. Ma gandeam sa o las sa se lichideze automat daca nu depun bilanturile.
Cap. XIII Cod procedura fiscala reglementeaza modul in care un stat membru UE poate cere asistenta statului roman in recuperarea creantelor sale pe care le are asupra unui contribuabil cu sediul stabilit in Romania. Art. 184 si urmatoarele Cod pr. fiscala reglementeaza modul de recuperare a creantei si instituirea masurilor asiguratorii.
Buna seara .
Ar mai fi o varianta .
Daca nu au trecut mai mult de treizeci de zile de la aparitia blocajului financiar,incapacitate de plata ,insolventa,sau cum vreti dvs.s-o numim,a firmei in cauza,puteti introduce la Tribunanul Judetean ,Sectia Civila, de unde apartine firma,o cerere privind lichidarea sau insolventa voluntara,cu indeplinirea conditiilor art.27 si urmatoarele, din Legea nr.85/2006 -privind procedura insolventei .
A doua problema .Dvs.ati contestat in vreun fel acea contraventie de 64.000 Euro,si daca da,,ce s-a intamplat mai departe,a ramas definitiva,sau nu ?
O alta sugestie .Nu dati detalii si nu stabiliti amanunte,sau promisiuni,cu persoane necunoscute ,prin telefon .Tara este plina de oameni care practica aceasta procedura,ilegal-.abuziv ..
Daca vreti ,puteti sa-i spuneti respectivului domn care s-a recomandat a fi functionar,sa va trimita adresa in scris adresa ,sa va intalniti fizic, sau a va interesati de el , la Ministerul respectiv .
Cu stima,
Marius Bote .
Faliment
ContSters69698
Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)