avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile ale unui antecontract
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile ale unui antecontract

Printrun antecontract notarial ,societatea a achizitionat un teren in suma de 35.000 lei si "constructie mobila "de 15.000 lei.
Suma a fost achitata prin banca pentru vanzator,persoana fizica.

Care sunt operatiunile contabile?
Cel mai recent răspuns: tasica34 , utilizator 14:57, 29 Martie 2012
Antecontractul este o promisiune de vanzare si nu o achizitie propriu zisa , astfel cxa bunul nu poate fi trecut la inventar iar suma platita constituie un avans pentru o viitoare achizitie.
Sumele achitate se amortizeaza dupa modelul achizitiilor imobiliare .
Atunci va rog sa-mi oferiti,daca se poate, o monografie contabila a acestui tip de operatiune,mergand pana la capat: se achita avansul,asa cum am spus mai sus si dupa o luna se achita diferenta.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)
Antecontract notarial versus antecontract sub semnatura privata AlinaHila AlinaHila Buna ziua care este diferenta pentru cumparator daca pentru viramentul unui avans pentru achizitia unui imobil incheie un antecontract la notar sau unul sub ... (vezi toată discuția)