buna ziua . am o intrebare in legatura cu pensia alimentara.
neavand serviciu am platit pensia alimentara doar cand am dispus de bani , o data 1000 ron si inca odata 500 ron la care chitantele sunt la dl procuror . fetita caruia ii datorez pensia alimentara la fiecare sfarsit de saptamana este la mine si de cate ori are nevoie de ceva ii luam din a doua casatorie mai am doi copii unul de 2 ani si unul de 5 luni si o am in grija si pe mama care este bolnva in pat si nu se poate deplasa . nu am servici deoarece in ultimele luni nu are cine sa aiba grija mamei . astazi am primit din nou citatie in care fosta sotie a deschis alt proces . ce pot face in cazul asta? nu imi permit un avocat si daca dispuneam de banii necesari pt un avocat plateam fetitei pensie
Atata timp cat neplata nu a fost din rea-credinta, nu se va intampla nimic. Demonstrezi ca nu ai servici si nu patesti nimic.
Art. 305. - Abandonul de familie
Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
...
...
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.
Daca copilul pentru care datorati intretinere se afla la dv. , nu trebuie sa mai achitati nimic. Declarati acest aspect la procuror, de asemenea puteti solicita incredintarea minorei daca mama nu se ocupa de ea.
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)