avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura

vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek din cacealmaua asta de tara,nu se poate numi tara....
am fosta la 3 notari si 1 mia dat de inteles ca pt a pleca cu copilu in afara tarii,unul din parinti trebuie sa faca o declaratie ca se da acordul pt a pleca din tara celalat parinte cu copilul...si ca se poate face si la ambasada in tara respectiva si se poate trimite la celalat...si costa 25 lei. al2 lea mia zis ca trebuie facuta o procura si costa 90 lei. al3 lea mia spus ca e consimtamint si trebuie sa semneze in prezenta ambilor parinti si costa 50 lei.
nelamurirea mea e; se poate duce la notar doar un parinte cu ambele buletine si actele copilului si sa o faca?sau trebuie sa fie prezenti amindoi?
e declaratie,procura sau consimntamint?
se poate face si la ambasada romina din tara respectiva si dupa so trimit?sau nu?
multumesc.
In primul rand cu cine va calatori copilul?

In al doilea rand se numeste declaratie.

In al treilea rand nu puteti semna in locul altcuiva chiar daca aveti cartea de identitate a celuilalt parinte.

In al patrulea rand, daca parintele este plecat in alta Tara si copilul ramane in Tara cu celalalt parinte , cel din strainatate poate sa dea declaratia la Consulat ca este de acord ca x, copilul sau minor , da calatoreasca cu celalalt parinte in ...si spuneti destinatia si perioada...

In al cincilea rand daca acel minor va calatori fara parinti, ambii parinti trebuie sa dea declaratie ca sunt de acord ca fiul/fiica minora sa calatoreasca cu o alta persoana in strainatate, pentru acea persoana trebuie si cazier!

pai daca consulatul poate sa accepte declaratia mea de acolo, in lipsa celuilalt parinte si so trimita aici,de ce nar merge semnata in ro daca am ambele carti de identitate in lipsa unuia din parinte?
cu unul din parinti va calatorii....
va rog sami rasp si un avocat care stie legeaaa
nu e asta problema..
pe mine ma intereseaza daca se poate face in lipsa unuia din parinti, aceasta declaratie sau procura...
Domnule/doamna declaratia se face in forma autentica fie in fata unui notar daca va aflati in Tara fie la Consulat, consulii avand unele atributii notariale delegate in acest sens!
Fiind autentica aceasta declaratia trebuie data in fata notarului sau a consulului personal! In incheierea de autentificare se precizeaza ca persoana X a dat declaratia si s a prezentat in fata notarului si a fost identificata cu documental de identitate ca a citit actul si si a dat consimtamantul si a semnat in fata notarului sau consulului declaratia!
Cum sa dea o persoana care nu e prezenta?! Faceti fals?!
Puteti da declaratia separat parintii, dvs ati citit ce am scris mai sus?! Declaratia nu trebuie neaparat sa fie data de ambii parinti in acelasi act daca nu este posibil! Poate fi data si separat .....

Sper ca acum ati inteles...

Alte discuții în legătură

Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Acord mediere pentru ca minorul sa calatoreasca cu mama in strainatate pe perioada nedeterminata DanyD DanyD Se poate incheia un Acord de mediere prin care parintii minorului sunt de acord ca minorul sa calatoreasca în Italia, însoţit de mama sau de bunica maternă ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)