avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Productie de jucarii certificate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Productie de jucarii certificate

Doresc sa produc jucarii si deocamdata nu am gasit informatii concrete despre procedurile ce trebuie urmate pentru a putea sa devin producator de jucarii certificate.
Care sunt organismele la care trebuie sa apelez pentru a incepe aceste proceduri? Exista firme de consultanta care ar putea sa ma ajute integral in acest sens?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:31, 27 Martie 2012
Va recomand sa cititi Directiva 2009/48/CE privind siguranta jucariilor:

[ link extern ]

In ceea ce priveste procesul de certificare a jucariilor pe care intentionati sa le produceti, am incercat sa va ajut dar nu am gasit organisme notificate in acest scop in Romania.
Pe pagina unde ar fi trebuit sa se reageasca (daca ar fi existat la noi in tara) apar datele Ministerului Economiei ca fiind autoritate notificata pentru Directiva 2009/48/CE:
[ link extern ]

Opinia mea este ca de la minister ar trebui sa incercati sa obtineti informatiile de care aveti nevoie.

Nu va fi usor deloc, va doresc succes :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este organismul competent pentru certificare de jucarii? AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am citit Hotarare nr. 396/2003 din 02/04/2003 si am inteles toate procedurile ce trebuie efectuate dar nu inteleg carui organism trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma producere sapun natural Valeriano Valeriano Buna ziua. Intentionez sa-mi deschid o mica afacere si anume, produceea si comercializarea sapunului natural. Pentru aceasta as dori sa stiu care este ... (vezi toată discuția)
Start up nation 2018 andor_daniel andor_daniel Buna ziua. Mă poate ajuta cineva cu un link pentru programul start up nation 2018? Am căutat peste tot dar am găsit doar reclame. (vezi toată discuția)