avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard viu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard viu

Am sadit gard viu in curtea proprietatea mea la 0,15 m langa gardul deja construit de mine avand bordura din ciment ,stalpi metalici si plasa de sarma.
Vecinul poate invoca ceva impotriva?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:34, 24 Martie 2012
Conform art. 612 Cod civil, orice constructie, lucrare sau plantatie se poate face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 de cm fata de linia de hotar, daca nu se prevede altfel prin lege sau certificatul de urbanism, astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin.
Art. 613 Cod civil prevede ca arborii trebuie saditi la o distanta de 2 metrii de linia de hotar, cu exceptia acelora mai mici de 2 metri, a plantatiilor si a gardurilor vii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea unui panou publicitar. distanta legala alex2012 alex2012 va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton? (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)