avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare in caz de divort

Buna ziua. Vorbesc in numele mamei mele- Sunt casatorita de aproape 20 de ani si vreau sa stiu in caz de divort, la partaj, cum se procedeaza tinand cont ca acum 8 ani am ramas singura mostenitoare a apartamentului in care locuim ( apartamentul este de la parintii mei, deci acum este pe numele meu, dar mostentirea am primit'o in timpul casatoriei). Ce cota are sotul meu dreptul din apartament daca se face partajare? In cazul in care bag divort si sotul meu incepe sa distruga obiecte, pereti, geamuri din casa, cum se procedeaza ?Mentionez ca avem 2 copii care nu mai sunt minori (Fata-18 ani, Baiatul-19 ani ) , sotul meu are dreptul sa'i dea afara din casa ?
Cel mai recent răspuns: , utilizator 10:07, 26 Noiembrie 2008
Stimata doamna,
Bunurile dobandite prin mostenire au calitatea de bunuri proprii (cu exceptia cazului in care s-a prevazut in mod expres ca vor fi comune. art 31C.Fam.)
Sotul dvs , daca nu a fost prevazut in mod expres contrariul , nu are nici un drept asupra apartamentului.
Daca sotul dvs exercita o actiune de distrugere asupra bunului dvs , puteti depune o plangere la Politie /Parchet pt savarsirea infractiunii de distrugere.
Sotul dvs nu are nici un drept asupra apartamentului dvs , dvs sunteti titularul dreptului de proprietate si puteti sa decideti cine locuiesti cu dvs .
Incredintarea minorilor se face tinand cont de interesul suprem al acestora , daca vor fi incredintati dvs , aveti dreptul a solicita pensia de intretinere , care reprezinta 1/3 din veniturile cu caracter de continuitate ale sotului.
Nimeni nu poate fi constrans a ramane intr-un mariaj , care , din diferite motive, nu functioneaza.
Indiferent de pozitia sotului dvs , puteti introduce oricand actiunea in desfacerea casatoriei prin divort.
Succes
Sotul nu are nici un drept asupra unui bun imobil mostenit chiar si in timpul casatoriei.
Daca exista posibilitatea ca sotul sa recurga la actiuni violente se poate face de asemenea (alaturi de plangere la politie asa cum a mentionat Stoica Ioana) si o actiune pentru evacuarea sotului turbulent.
In aceasta situatie puteti formula o actiune in evacuare pe calea ordonantei prezidentiale, in baza art. 581 Cod de procedura civila, pana la pronuntarea unei hotarari de divort si pana la solutionarea partajului.
In nici un caz sotul nu poate "sa-i dea afara pe copii" (acestia fiind majori pot alege singuri unde vor sta) dintr-un imobil care nu-i apartine.
Sotul nu are dreptul sa va dea afara din casa.
Nu sunteti coproprietari.Sunteti UNIC proprietar asa cum au aratat si colegii mai sus.
Chiar dvs aveti dreptul de a-l evacua.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Evacuarea mea si copilului minor in urma divortului ?! jewelled jewelled Sunt in plin divort cu sotul meu, am trecut de capitolul Autoritate Tutelara, sotul meu a fost de acord sa-mi incredinteze copilul spre crestere si educare ... (vezi toată discuția)
Divort gagione gagione sunt in proces de divort.s-a judecat si apelul si a ramas ca la procesul de fond,adica desfacerea casatoriei si incredintarea mie tatal, a copilului.ce termen ... (vezi toată discuția)