avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuarea mea si copilului minor in urma divortului ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuarea mea si copilului minor in urma divortului ?!

Sunt in plin divort cu sotul meu, am trecut de capitolul Autoritate Tutelara, sotul meu a fost de acord sa-mi incredinteze copilul spre crestere si educare dar, ma ameninta ca dupa pronuntarea divortului ma da afara din casa (apartamentul este achizitionat de la ICRAL, inainte de casatoria noastra) cu copilul minor. Oricum nu doresc sa mai convietuiesc cu el sub acelasi acoperis datorita agresiunilor fizice si verbale, dar am nevoie de timp si de bani sa imi achizitionez propria locuinta. Poate cere evacuarea noastra imediata, chiar daca am investit in casa aceasta din 1996 de cand suntem impreuna ? Cum imi pot proteja copilul ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:41, 23 Martie 2009
Intrucat acest bunul imobil a fost achizitionat inainte de casatoriei , acesta apartine , in totalitate sotului .
Pe cale de consecinta, acesta poate dispune cine locuieste cu el sau nu.
In schimb , pana la finalizarea divortului , copilul , ca regula , trebuie sa locuiasca la domiciliul conjugal al sotilor, pana la reglementarea legala a raporturilor de familie.
Chiar in aceasta situatie de fapt, pentru ca instanta sa dispuna incredintarea minorului dvs , trebuie sa faceti dovada unui venit si a unei locuinte stabile....
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Deoarece pe timpul casatoriei au fost investiti bani in casa, puteti cere in cadrul actiunii de partaj restituirea sumelor investite de catre dvs in casa , sau a 1/2 din investitiile facute in imobil pe timpul casatoriei. Pentru asta va trebui insa sa faceti dovada acestor investitii. Pana la primirea acestor sume de la sot beneficiati de un drept de retentie asupra apartamentului, respectiv nu veti putea fi evacuata din imobil.
Dupa terminarea divortului,sotul va poate evacua pentru lipsa de titlu,apartamentul fiind dobandit inaintea casatoriei cu dvs.Pentru a-l tine in loc pana va mai lamuriti din probleme,dar si din punct de vedere legal,puteti formula la actiunea acestuia de evacuare ,cerere reconeventionala sa va restituie 1/2 din valoarea sumelor cu care ati contribuit in timpul casatoriei la diferite imbunatatiri sau puteti face aceasta cerere intr-un eventual proces de partaj.Puteti cere ca dvs sa parasiti apartamentul dupa plata datoriei ce va fi stabilita de instanta.Trebuie sa formulati probatorii cu acte,interogatoriu ,expertiza si eventual martori.Este bine sa va luati un aparator care sa administreze apararile dvs.
Trebuie sa va angajati avocat.
Altefel e posibil sa fie rau in curt timp.
Va trebui sa dovediti investitiile facute.Aveti dreptul la banii investiti.
Puteti obtine un drept de a locui acolo pana va restituie banii dar nu stiu cat va convine.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau nu? procurator de fonduri stefanvioleta stefanvioleta buna ziua ! sunt casatorita de 15ani am o fetitade 12ani si eu nu sunttrecuta an contractu casei casa fiind cumparata an timpul casatoriei si tatal sotului ... (vezi toată discuția)