avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Sunt nascuta in martie 1955. Am inceput activitatea la 1 septembrie 1975. Nu am intrerupt activitatea decat pentru concediile de maternitate si cateva concedii medicale. Cand pot iesi la pensie anticipat, fara penalizare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 24 Martie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1955 varsta standard de pensionare este de 60 de ani, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Fata de datele prezentate de dvs. puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani, in martie 2015;
- pensie anicipata partiala, la 55 de ani, in martie 2010;

3. Pentru a beneficia de pensie anticipata (fara diminuare), la varsta de 55 de ani, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 38 de ani (iar dvs. aveti 36 de ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata ContSters281602 ContSters281602 M-am nascut in martie 1955 si lucrez ca invatatoare de la 1 septembrie 1975. Am intrerupt munca doar pentru cele doua concedii de maternitate si pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare birta birta Sant nascuta in 30.12.1955 cu vechime in munca din 09.04.1976 pana in prezent cand pot iesi la pensie anticipata cu penalizare sau fara penalizare. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)