Acel comision realizat este tot un venit de natura salariala,care se cumuleaza cu salariul de 175lei ,rezultand venitul brut lunar,asupra caruia se retin contributiile individuale ,adica sanatate,pensii si somaj,precum si impozit.
In luna despre care pomeniti in comentariu aveti salariul de 175lei adunat cu comisionul de 2725lei,rezultand un venit brut de 2900lei
CAS10,5%=305lei
CASS 5,5%=160lei
Somaj 0,5%=15lei
TOTAL CONTRIBUTII=480lei
DEDUCERE PERSONALA=20lei
VENIT IMPOZABIL=2900-480-20=2400lei
IMPOZIT/SALARIU 16%=2400x16%=384LEI
VENIT NET=2900-480-384=2036leiaceasta este suma ce trebuia sa o primiti in mana si nu 1900lei,daca intr-adevar comisionul despre care vorbiti a fost 2725lei.
Sfatul meu este sa verificati daca vanzarea facuta s-a inregistrat toata pe numele dvs si daca nu cumva mai trage cineva din munca dvs....
Reveniti dupa ce cercetati problema.
Buna ,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru acest raspuns asa de amplu si sa va mai intreb o chestie , angajatorul a spus ca in plus fata de comisionul din vanzari mi se va da aceasta luna si un bonus de 276 euro pentru depasirea normei efective de lucru , adica un fel de premiu , acei 276 euro sunt impozabili sau nu , dat fiind faptul ca bonusurile sunt trecute si in contractul individual de munca.
Cf.art.55 Cod Fiscal:
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.
Deci si acest bonus de 276 euro este venit salarial,iar beneficiarul lui,(adica dvs.) datorează un impozit lunar inclusiv pt. acest bonus.
Buna ,
Tot eu va deranjez , dar din acel bonus de 276 euro se mai trage si CAS , CASS somaj si celelate deduceri sau numai impozit?
Se transforma in lei ,se cumuleaza la brutul lunii respective si deci se calculeaza si asupra acestui bonus toate contributiile.