avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transfer Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transfer Intreprindere Individuala

as dori sa stiu cum se poate prelua un II de pe numele tatalui si a se transfera unuia dintre copii
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 06:44, 26 Martie 2012
Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale îşi încetează activitatea şi este radiat din registrul comerţului în următoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin voinţa acestuia;
c) în condiţiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

In acest sens, nu se poate incheia niciun act intre vii pentru a trece II pe numele fiului dvs ... prin urmare, fiul dvs poate beneficia de II numai in cazul decesului tatalui dvs.
In conformitate cu Legea 346/2004 actualizata aveti:
ART. 23
(1) Transferul de afaceri in cazul persoanelor fizice si asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent se realizeaza in cadrul aceleiasi familii, in baza declaratiei pe propria raspundere a titularului autorizatiei si a cesionarului, in cazul cedarii afacerii, cu titlu gratuit, in timpul vietii titularului autorizatiei si in baza declaratiei cesionarului, in cazul decesului acestuia.
(2) Prin exceptie, in cazurile in care exista o imposibilitate de transmitere in cadrul aceleiasi familii, in scopul asigurarii continuitatii activitatilor economice traditionale, este posibil transferul catre terti, in baza declaratiei pe propria raspundere a titularului autorizatiei sau cesionarului acestuia, dupa caz, si a tertului care va continua activitatea economica autorizata a se desfasura in mod independent.
(3) Pentru persoanele si asociatiile familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, in scopul stimularii transferului, in cadrul programului prevazut la art. 21 se vor sustine integral cheltuielile cu privire la urmatoarele taxe si tarife:
a) taxele pentru inregistrarea de catre primari a modificarilor autorizatiei emise pentru desfasurarea de activitati economice in mod independent, constand in inlocuirea titularului autorizatiei cu cesionarul, in baza declaratiilor prevazute la alin. (1) si (2);
b) taxele si tarifele pentru operatiunile de inregistrare a modificarilor autorizatiei respective, efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului prin oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, tarifele pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor registrului comertului, precum si tarifele pentru serviciile de asistenta prestate de oficiile registrului comertului.
(4) Facilitatile prevazute la alin. (3) se aplica in cazul transferului, cu conditia continuarii desfasurarii in mod independent a activitatii economice autorizate, pentru o perioada de minimum 3 ani de la data operarii transferului.
(5) In cazul in care in perioada de pana la 3 ani intervine incetarea activitatii autorizate din culpa grava a persoanei fizice autorizate sau a reprezentantului asociatiei familiale ori datorita savarsirii unor infractiuni de catre aceste persoane, persoana fizica autorizata sau, dupa caz, asociatia familiala are obligatia restituirii integrale a sumelor acordate conform alin. (3).
ART. 24
Transferul in cazul persoanelor fizice si asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent se realizeaza in conditiile legii.

Mergeti la ONRC si la OTIMMC din zona unde se incadreaza judetul dvs. si solicitati acest transfer
[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprinderea individuala - cedare? Igor1987 Igor1987 Buna ziua. Se poate ceda / vinde intreprinderea individuala ? multumesc (vezi toată discuția)
Pt pfa nKara nKara ce pasi mai am de urmat dupa ce am obinut autorizatie de activitate ca pfa? (vezi toată discuția)
Pfa sau intreprindere individuala trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua. Am deschis in 2008 un SRL.Nu am cifra de afacere foarte mare.Pana la 1 ian.2010 am platit 3% impozit pe venit.Acum taxele si forfetarul ma ... (vezi toată discuția)