avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu dovada

Salut,
Dintr-o neatentie m-am ales cu dosar penal. Acum 2 saptamani am ramas fara permis, si am avut dovada pana pe 24.03.2012. Scris pe dovada era data de 24.03.2012 . Intr-adevara, matematic, daca as fi calculat de la data in care mi-a fost suspendat permisul, ar fi fost 23.03.2012. Dar eu am luat de bun ceea ce era scris pe dovada si pe procesul verbal.
Aseara la un control de rutina ( pe cand faceam o ultima tura cu masina inainte sa fiu pieton ) un agent binevoitor mi-a verificat dovada si mi-a zis k in baza de date a lor figurez cu dovada expirata pe 23.
M-a pus sa dau o declaratie ( proces verbal ) pentru a-mi face dosar penal pentru conducere fara permis.
Daca pe dovada mea scrie pana pe 24, trebuie sa-i dau in judecata ca sa-mi anuleze dosarul ?

Astept un raspuns merci!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:33, 26 Martie 2012
invocati acest aspect in declaratia data parchetului si veti obtine un NUP ptr lipsa intentiei si existenta unei erori cauzate de insasi actul emis de catre politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu dosar penal vicizavoi vicizavoi Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In data de 05.10.08 am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a urmat vatamarea din culpa a ... (vezi toată discuția)
Permisul se suspenda chiar la nup ? sabin cj sabin cj O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era cazut, indicatorul albastru era o cutie cu ... (vezi toată discuția)
Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)