avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare functionar public de pe studii medii pe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare functionar public de pe studii medii pe studii superioare

Daca un functionar public din admnistratia locala incadrat referent grad profesional asistent absolva studii superioare, cum va avea incadrarea: Inspector debutant sau asistent ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:33, 25 Martie 2012
ANEXA I -Legea 284/2010
FAMILIA OCUPAŢIONALÃ DE FUNCŢII BUGETARE "ADMINISTRAŢIE"
CAPITOLUL I


B. Reglementări specifice funcţionarilor publici
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă

In cf. cu prevederile mai sus mentionate,veti fi incadrat cu gradul profesional de inspector asistent.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
In aceasta situatie trebuie sa mai sustina examen de promovare sau primarul ii da decizia de promovare?

Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
elenaalbean, utilizator
Art. 68 din Legea 188/1999:

(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Promovare in clasa danacaterina danacaterina buna ziua, Am absolvit in februarie 2018 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative , specializarea Drept . Tinând cont ca la momentul actual sunt ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)