avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare neinregistrata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare neinregistrata

Ce se poate face in cazul in care un mijloc fix achizitionat cu 3 ani in urma nu a fost amortizat deloc in contabilitate. si s-a vandut?E corect daca calculez amortizarea pana la zi 6811=281x si apoi fac descarcareadin gestiune a mijlocului fix vandut?

Ma gandesc ca daca inregistrezi amortizare din anii anteriori lui 2004, sumele se pun in contul 6588(fostul 671. chelt. nedeductibila) si se plateste impozit pe profit la ea( daca ai 25% profit).
Eu cred, dar trebuie sa mai intrebi, ca mai bine il treci in marfa si il vinzi.
371-213=x
sau stornezi operatiune din 1900 toamna si repui corect
213-401=-x
371-401=x
Dar trebuie sa mai intrebi pe cineva .

danamaftei a scris:
>Ce se poate face in cazul in care un mijloc fix achizitionat cu 3 ani in urma nu a fost amortizat deloc in contabilitate. si s-a vandut?E corect daca calculez amortizarea pana la zi 6811=281x si apoi fac descarcareadin gestiune a mijlocului fix vandut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare imobilizari georgianan georgianan 1- am in balanta la 2134 suma 252.10 (s-a cumparat niste catina pt plantat)...suma aceasta este acolo din 2009...acum mi-am dat seama... - la 214 am suma ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe neutilizate Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Societatea a efectuat 3 ani lucrari de constructii pentru care s-au achizitionat mijlloace fixe utile in desfasurarea acestei activitatii. In 2011 nu a mai ... (vezi toată discuția)
Descarcarea din gestiune alsatraiteur alsatraiteur Buna ziua ! Am o societate cu mai multe cladiri (hale) pe acest teren care-mi apartine. Eu consider ca societatea mea este un TOT si ca daca fac lucrari la o ... (vezi toată discuția)