avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mijloace fixe neutilizate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mijloace fixe neutilizate

Societatea a efectuat 3 ani lucrari de constructii pentru care s-au achizitionat mijlloace fixe utile in desfasurarea acestei activitatii. In 2011 nu a mai avut contractate lucrari de constructii ( decat foarte mici) iar o parte din utilaje le-a vandut iar altele au ramas in stoc. Cum procedez cu amortizarea acetor utilaje neutilizate?Pot amortiza in continuare si sa le consider nedeductibile la calculul profitului impozabil? In fiecare luna ii dau administratorului lista cu mijloacele fixe iar el imi spune ce a folosit si ce nu . Este corect asa s-au mai trebuiesc intocmite si alte documente? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bajinaru Ramona , utilizator 17:34, 18 Februarie 2012
Studiu de caz: Inregistrarea corecta a amortizarii pentru mijloace fixe neutilizate (Partea I)

[ link extern ] /

Studiu de caz: Inregistrarea corecta a amortizarii pentru mijloace fixe neutilizate (Partea a II-a)

[ link extern ] /
Am citit si acele studii de caz dar tot imi e neclar. Am inteles ca acele cheltuieli nu sunt deductibile. O sa-i dau administratorului tema sa faca lista cu acele mijloace fixe care nu sunt folosite. O sa merg cu analitice pe 681. Dar am avut caz in care 2 luni nu a fost utilizat mijlocul fix si apoi vandut ( ceea ce se va intampla cu toate cand o sa gaseasca cumparator pt ele).Cum fac descarcarea de gestiune?
EX Buldoexcavator val intrare 25.000 lei
amortizare 10.000 lei din care: 8000 lei deductibila fiscal si 2.000 lei nedeductibila
ramas de amortizat 15000lei
Val vanzare 18600 lei
461- 7583 -15000
461-4427-3600
6583-213 15.000 e ok asa?
Si cum fac daca din doua in doua luni se mai gaseste cate o mica lucrare pt care se mai utilizeaza unele mijloace fixe?Fac recalcularea amortizarii? Cred ca ajung la nebunii. O sa stau sa fac numai calcule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobilizari corporale mona_genes mona_genes am vandut o masina care era amortizata total . Am vandut-o cu 2000 lei mai putin decat val. din contabilitate.aceasta diferenta este considerata pierdere ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto costicul costicul Am vandut o masina eu,persoana juridica la o persoana fizica.Sa-mi spuneti daca fac bine inregistrarile: valoare inventar-1000 valoare vanzare (cu ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta mijloc fix neamortizat integral consela consela Buna ziua, O societate detine un mj fix= cap tractor valoare de inregistrare ct 2133= 99000 lei Valoare neamortizata 31.03.2013=68000 lei In luna aprilie ... (vezi toată discuția)