avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare imobilizari corporale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare imobilizari corporale

am vandut o masina care era amortizata total . Am vandut-o cu 2000 lei mai putin decat val. din contabilitate.aceasta diferenta este considerata pierdere ? Masina era uzata. multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:02, 7 Martie 2009
Da e pierdere.
Fara suparare, dar sunt putin in contradictie cu rapsunsul:
Hai sa vedem de ce:
Masina sa zicem ca are valoare 7000 RON
Adica valoarea din conta la 2133 "Mijloace de transport"=7000
Fiind amortizata integral 2813 "Amortizari" =7000

Im momentul vanzarii obtii venit (excludem TVa, ca stie toata lumea cum se inr.)
461=7583 5000
Scoti mijlocul de transport din evidenta
2813=2133 7000

Deci prin urmare ai un venit impozabil intrucat ai dedus cheltuieli cu amortizarea anterior.

Ar fi fost o pierdere daca masina era amortizata partial si la descarcare ai fi avut:
% = 2133 7000
2813 1000
6583 6000

aici diferenta dintre 7583 si 6583 ar fi adus o pierdere de 1000
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
Cosmin Antohe, Contabil
Nu e pierdere, 2000 e venit, scuze, nu am observat ca a fost amortizata integral.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto costicul costicul Am vandut o masina eu,persoana juridica la o persoana fizica.Sa-mi spuneti daca fac bine inregistrarile: valoare inventar-1000 valoare vanzare (cu ... (vezi toată discuția)
Monografie vanzare masina elkecri elkecri Buna ziua, Am cumparat o masina cu banii jos.Am vandut masina chiar daca mai aveam de amortizat 3 luni. Cum inregistrez in contabilitate vanzarea masinii? (vezi toată discuția)
Vanzare masina neamortizata integral Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o masina pe frima care nu este amortizata integral la ce valoare se poate vine masina respectiva ? Si care ar fi ... (vezi toată discuția)