avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Monografie vanzare masina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Monografie vanzare masina

Buna ziua,

Am cumparat o masina cu banii jos.Am vandut masina chiar daca mai aveam de amortizat 3 luni.
Cum inregistrez in contabilitate vanzarea masinii?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 22:50, 29 Aprilie 2014
Buna seara,

Daca e client persoana fizica, folosim 461, daca e juridica, 4111.

461/4111 = % (pret negociat de vanzare)
7583
4427

%= 2133 (valoarea din contabilitate)
2813 (valoarea amortizata)
6583 (valoarea ramasa de amortizat)

Daca 6583 > decat 7583, diferenta de cheltuiala este nedeductibila.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina neamortizata integral Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o masina pe frima care nu este amortizata integral la ce valoare se poate vine masina respectiva ? Si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix cu pret sub valoare neamortizata madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Am si eu o problema ,daca ma poate ajuta cineva,va rog. Patronul societatii und efac contabilitatea a cumparat in sept 2012 o motocicleta cu 30 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix nepus in functiune dumitrul475 dumitrul475 Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru vanzarea unui mijloc fix nepus in functiune, valoarea de vanzare fiind mai mare decat cea de ... (vezi toată discuția)