avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix cu pret sub valoare neamortizata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix cu pret sub valoare neamortizata

Buna ziua!
Am si eu o problema ,daca ma poate ajuta cineva,va rog.
Patronul societatii und efac contabilitatea a cumparat in sept 2012 o motocicleta cu 30 000 lei+tva.Din oct am inceput amortizarea ei iar acum in martie m-am trezit ca a vandut-o si ca factura are valoarea de 873 de lei+tva :(.Valoarea ramasa neamortizata era aproximativ 25 500 lei.Ce pot face in cazul acesa?Ce inregistrari contabile trebuie sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 23:17, 12 Aprilie 2013
Buna ziua,

Inregistrarile contabile pentru scoaterea din evidenta si vanzarea mijlocului fix sunt relativ simple:
% = 2133
2813
6583

4111/461 = %
7583
4427
Problema apare in cazul valorii ramase neamortizate destul de mari, si a pretului de vanzare foarte mic comparativ cu pretul de achizitie si cu perioada pentru care a fost utilizata.
In cazul in care pretul vanzare nu poate fi justificat in mod obiectiv, valoarea neamortizata reprezinta cheltuiala nedeductibila. Daca insa pretul de vanzare poae fi justificat(motocicleta a fost lovita si nu se mai poate utiliza, s-a defectata iremediabil, etc.), cheltuiala respectiva poate fi deductibila.

Numai bine
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie vanzare masina elkecri elkecri Buna ziua, Am cumparat o masina cu banii jos.Am vandut masina chiar daca mai aveam de amortizat 3 luni. Cum inregistrez in contabilitate vanzarea masinii? (vezi toată discuția)
Vanzare masina neamortizata integral Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o masina pe frima care nu este amortizata integral la ce valoare se poate vine masina respectiva ? Si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix neamortizat marin83 marin83 vrem sa vindem un microbuz scolar neamortizat complet va rugam o monografie contabila pentru acest mijloc fix (vezi toată discuția)