avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aspecte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aspecte succesiune

salut : am si eu o intrebare mama cu tatal meu sau despartit si eu sunt singurul copil , tatal meu sa recasatorit si bunica mea ( mama tatalui ) e bolnava rau bunicu a murit daca moare si bunica tata poate vinde casa mamei lui fara acordul sau semnatura mea , sunt major
din cate stiu eu atata vreme cat nu esti inclus in contractul casei nu ai nicio treaba poate sa vanda oricand bine inteles daca are acte pe casa ,daca are doar bunica ta acte pe casa sau ei ii sunt lasate mostenire fara semnatura ei nu poate vinde nimic

iar daca moare bunica si el este singurul fiu atunci ii este lasat mostenire si poate sa vanda ,dar poti vorbii cu bunica ta sa iti lase tie acte la casa (dar costa ceva sa le treaca pe numele tau,tu fiind deja major)

Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
bunurile mostenite ( cum este casa bunicilor pentru tata) sunt bunuri proprii. poate vinde fara probleme, deoarece tatal este singur proprietar.
da dar nu i pot spune sa le treaca pe numele meu sau sa mi-le dea mie
pai eu nu inteleg un lucru tie iti este frica ca o sa vanda casa si nu o sa ai unde stai?
da dar ma gandeam ca daca eu sunt copilul lui si sunt major sa trebuiasca sa semnez si eu daca ar vrea sa o vanda

da ceva de genu
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maxxu09 maxxu09 Va rog sa-mi spuneti cum as putea mosteni casa bunicilor din partea mamei de la tara si terenul care il are pe langa ea. E o situatie mai incurca; eu nu port ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)