avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire bunici

Va rog sa-mi spuneti cum as putea mosteni casa bunicilor din partea mamei de la tara si terenul care il are pe langa ea. E o situatie mai incurca; eu nu port numele lor[ il port pe al tatalui meu], il poarta mama. Va intreb pentru ca mama vrea sa vanda casa dupa ce moare bunica, eu unul as vrea sa o pastrez.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
maxxu09, utilizator
Cel mai recent răspuns: maxxu09 , utilizator 00:42, 8 Noiembrie 2012
Daca sunteti major (adica aveti peste 18 ani) bunicii pot sa va faca act de vanzare-cumparare cu clauza (de intretinere sau drept de abitatie viagera, etc.).

Chiar daca va vor face testament, copiii acestora (in speta mama dvs.!) nu poate fi inlaturata de la mostenire, daca la momentul decesului bunicilor mama traieste.
Multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul unui contract cu clauza gabi55500 gabi55500 eu sant propietar la casa,mama este trecuta clauza ma afecteaza cu ceva cat traieste mama, dupa moartea mamei mai este nevoie sa fac succesiunea daca este ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciprianron ciprianron buna ziua tuturor! cine ma poate lamuri cu o problema? iata datele problemei: bunicul meu a decedat pe 13 iunie 2007. bunica este in viata . mai sunt si trei ... (vezi toată discuția)