avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua tuturor! cine ma poate lamuri cu o problema?
iata datele problemei: bunicul meu a decedat pe 13 iunie 2007. bunica este in viata . mai sunt si trei copii , mama mea , matusa mea si unchiul meu! " averea " care a ramas dupa bunicul este : o casa cu pamantul de langa casa si o bucata de pamant valoroasa! intre bunici , a fast facut in timpul vietii un testament , adica doua , unul cedandu-i celuilalt dupa moarte bunurile materiale si nemateriale , si invers! adica daca moare unul ii cedeaza totul celuilalt si invers! pe acela acte mai scrie am mostenitori rezervatari pe .. cei 3 copii.
am inteles de la notar ca nu prea au valoare acele testemente , numai daca le recunosc mostenitorii!
succesiunea nu s-a facut in cele 6 luni! mama mea este cea care o ingrijeste pe bunica , din totdeauna, bineinteles ca vor parte si sora ei , si fratele ei , in mod egal , nu cumva ca mama sa ia mai mult! bunica vrea sa-i dea mamei partea ei ! dar nu stim cum sa facem! succesiunea nu este facuta! am inteles ca bunica mea are 50 % plus 50% impartit la 4adica vreo 62%. si copiii au restul! bunica mea vrea sa dea aceste parti mamei mele! cum sa procedeze? asta e intrebarea mea!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:34, 4 Februarie 2008
Nu va pot sfatui aici pe sait, e dificil si dureaza foarte mult...
Oricum, aveti posibilitatea sa spuneti ca ceilalti copii ai bunicului sunt straini de mostenire prin neacceptare, insa trebuie studiata cu atentie situatia sa vedem cate sanse reale aveti.
Apoi, facut un contract intre bunica si mama dv., eventual clauza de intretinere, dar aici trebuie sa invatati exact cum sa va purtati ca acesta sa nu fie desfacut.
#-o
din pacate , nu prea am inteles! daca puteti fi puti mai explicit? va rog! vreau sa stiu cum trebuie sa decurga succesiunea si cum poate sa-i dea bunica partile lui mama. bineinteles si fratii sa ia si ei sulta ce li se cuvine!
Cat mai explicit? Nu pot explica o problema atat de complexa pe un forum, mi-ar lua mult timp.
Nu stiu cum sa spun lucrurile mai simplu de atat.
Si daca v-ati face o parere despre ce ar trebui urmat, modalitatea de redactare a actelor trebuie sa fie una foarte clara, ca sa nu se poata desface ursor, deci tot ajungeti la avocat daca doriti ceva bun. Si atunci, care e diferenta? Va explica el tot.
am sa urmez sfatul! multumesc! eu doream sa stiu niste pasi de urmat! ce inseamna : dupa 6 luni "se prescrie"? la succesiune
Unde scrie asta? Dati citat.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Testament george-lucian george-lucian Buna ziua,mama a primit de la bunicul prin testament autentic pamant la fel ca si toti fratii si surorile ei ,acum mama vrea sa ii faca act cumparare vanzare ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)