avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea in cazul unui contract cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea in cazul unui contract cu clauza

eu sant propietar la casa,mama este trecuta clauza
ma afecteaza cu ceva cat traieste mama,

dupa moartea mamei mai este nevoie sa fac succesiunea daca este trecuta clauza
in actul de propietate
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:55, 18 Aprilie 2013
Ce clauza?
Este proprietar sau nu ?
eu sant trecut ca propietar si mama clauza ma incurca cu ceva nu vreau sa vand,
si dupa ce moare mama daca este clauza mai este nevoie sa fac succesiunea
Ne-ati lamurit bustean, bravo! cred ca trebuie consemnat pe undeva acest mesaj, poate ca si in cazul magistratilor experimentati ce au scris diverse snoave cu care s-au confruntat pe parcursul timpului, se va gasi cineva talentat si va face cate o selectie si in acest forum, de altfel cel mai important pentru sectiunea legislatie.
Stimate domn,

Vorbele dvs. nu au sens. Si nici nu-l vor căpăta dacă deschideţi 7 topicuri cu aceleaşi vorbe. (le-am sters pe celelalte şi incercăm să ne lămurim aici, dacă veţi dori să daţi şi explicaţii).

Ce fel de clauză?

Un contract nu-i format din pietre, ci din clauze. Orice articol /prevedere /punct /stipulaţie dintr-un contract este o clauza. Iar MAMA dvs. nu este o clauză, ci este o FIINŢÃ... vie şi foarte vie prin locurile pe unde umblă.

Uzufruct viager? (h)abitaţie viageră? Întâlniţi vreunul din aceste cuvinte prin clauza despre care vorbiţi?

viager = (drept) de care se bucură cineva toată viaţa.

Dacă mama dvs. are un astfel de drept viager atunci, în traducere din română în română, înseamna că:

- dvs. aveţi dreptul să-i admiraţi uşa pe dinafară ori să locuiţi impreună cu mama (uzufructuarul/titularul abitaţiei) DOAR prin bunăvoinţa dânsei, atâta vreme cât trăieşte. ªi asta pentru că dvs. doar nuda proprietate, ceea ce "în traducere" ar însemna...proprietatea "dezbrăcată" (corect = dezmembrată) de atributul folosinţei, care apartine altei persoane (titluarul dreptului viager).

- după moartea mamei (uzufructuarului/titlularului drepturlui de abitaţie) ramâneţi proprietar deplin (în succesiunea mamei vor intra ALTE bunuri, dacă o avea, dar nu acesta din contract pentru ca nu-l are. Este deja bunul dvs. dar nu-l puteţi folosi).
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Habitatia viagera Munteanu Gina Munteanu Gina Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Mama mea are probleme psihice si eu sunt tutorele ei legal. Daca eu si mama cumparam in comun o ... (vezi toată discuția)
Acceptare procent din moștenire doar până la deces. mă pot asigura că voi intra în posesia bunurilor mamei mele (decedate) după ce va deceda și tata? GeeKane GeeKane Buna ziua, De curand a murit mama, si voi merge cu tata la notar pentru succesiune. Exista vreo clauza(pe care o putem crea la cerere cu acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)