avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 394

daca o societate nu are activitate si depune decontul de tva pe 0 , declaratia 394 se depune si ea pe 0 ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:22, 26 Martie 2012
Conform instructiunilor de completare a D394, aceasta declaratie nu se depune pe 0 (zero).
Declaratia 394 se depune numai daca in perioada de raportare au avut loc operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de raportare. Prin urmare daca societatea nu a efectuat niciun fel de operatiuni in perioada de raportare, nu trebuie sa depuna D394.
Noile reglemantari pentru raportarea si depunerea Declaratiei 394 sunt prevazute de catre Ordinul ANAF nr. 3596/2011, publicat in Monitorul Oficial nr. 927, din 28 decembrie 2011. Acest act normativ abroga Ordinul ANAF nr. 702/2011, cel care a introdus aceasta obligatie declarativa pentru contribuabilii inregistrati ca platitori de TVA. Noul ordin prevede ca perioada de raportare pentru Declaratia 394 este perioada fiscala declarata pentru depunerea decontului de taxa pe valoarea adaugata (formularul 300) pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare.
Decontul de TVA se poate depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual.
Formularul 394 se depune numai daca in perioada de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutãþi privind declaraþia 394 -versiune 15.02.2012 ContSters233047 ContSters233047 [b][u]Noutăţi privind Declaraţia 394 [/u][/b] [b]Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează contribuabilii că, în ... (vezi toată discuția)
Reglementari tva IOANBRADEA IOANBRADEA Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Pana in data de 24 aprilie 2014 am fost platitor de TVA, iar la acea data am primit Decizia privind ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 OOANA1977 OOANA1977 Am primit o factura de la un furnizor neplatitor de tva , o inreg in d394? (vezi toată discuția)