avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Castig in instanta contra actelor procurorului. Fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Castig in instanta contra actelor procurorului. Fara cheltuieli judiciare (?!)

Num?r unic dosar: ...............................
Înregistrat în data de: 16.12.2011
Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Materia juridic?: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ...........................................
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECAT?:
Data Detalii
27/01/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Având nevoie de timp pentru delibera, în baza art. 306 Cod procedură penală şi pentru a da posibilitatea părţilor să depună concluzii scrise, în baza art. 342 Cod procedură penală
03/02/2012 Soluţionare
Solutie: În baza art. 278/1 alin. 8 lit. b) Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul O.M. Desfiinţează rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, emisă la data de 19.10.2011, în dos. nr. 1732/P/2010 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, precum şi rezoluţia procurorului ierarhic superior, din data de 24.11.2011, emisă în dosar nr.1615/II.2/2011. Trimite cauza procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în vederea începerii urmăririi penale faţă de SC ................SRL sub aspectul infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. şi ped. de art. 290 Cod penal . În baza art. 192 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Respinge cererea petentului privind acordarea cheltuielilor judiciare, reprezentând onorariu de avocat. Definitivă.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 12:48, 27 Martie 2012
regimul cheltuielilor de judecata in dreptul penal nue ste la fel ca cel in civil. solutia instantei este corecta.
Mereu nu se platesc cheltuielile cu onorariul pt. art 278?
dvs prin art 278 ati facut o petitie catre curte, nu a pierdut nimeni ca sa plateasca cheltuieli, cine sa plateasca procurorul?

mi se pare ciudat ca va asteaptati sa primiti cheltuieli de judecata.
Partea adversa?
Poi daca eu pierdeam plateam partii adverse avocatul?
Partea adversa e procurorul, mai bine zis rezolutia lui, nu e treaba celui impotriva caruia ati facut plangerea penala faptul ca a primit NUP, nu i se poate imputa faptul ca a primit NUP.

Si dvs ati fi platit pt ca v-ar respins plangerea si vi se poate amputa faptul ca dvs ati deschis procesul ca sa il purtati pe intimat prin tribunale si sa irositi timpul statului pe cand intimatul nu are nici o raspundere pt faptul ca a primit NUP.

Nu stiu daca am fost clar.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
spike00spiegel, utilizator

Alte discuții în legătură

plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) isoldacleo isoldacleo Buna ziua , sunt citata ca intimata in procesul care are ca obiect plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)