avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Fidejusor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Fidejusor

Buna seara,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:

Intr-un contract de prestari servicii intre doua societati comerciale exista un fidejusor persoana fizica, care nu are legatura cu debitorul principal.

Debitorul principal se afla in incapacitate de plata, creditorul indreptandu-se impotriva fidejusorului pentru recuperarea debitului. In termenii contractului este specificat ca fidejusorul renunta la beneficiul de discutie si diviziune.
La semnarea contractului nu s-a analizat solvabilitatea fidejusorului.

La momentul de fata fidejusorul este insolvabil si nu are bunuri, venituri care sa poata fi executate.

Care sunt riscurile la care este supus fidejusorul? Creditorul se poate indrepta impotriva sa in materie penala?

Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:01, 25 Martie 2012
Speta, asa cum este relatata de dvs., nu pare sa conțina aspecte penale. Insolventa debitorului nu este, in sine, infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri contract fidejusiune Nafets Nafets Buna ziua, Va rog mult, explicati-mi ce inseamna urmatorul paragraf: Fidejusorul are dreptul de a invoca beneficiul de discuţiune, beneficiul de ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare maque maque Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: O persoana are calitatea de fidejusor intr-un contract in care renunta la beneficiul diviziunii si ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)