In primul rand, nu mentionati daca sotul e cetatean german sau roman. In functie de asta se poate vedea cine trebuie sa va ajute.
>Pentru aflarea veniturilor din Germania ale fostului sot,pentru pensie alimentara la 1 copil de 7 ani,am fost sfatuitasa ma adresez Ambasadei Germaniei.Am facut asa si am primit raspuns ca nu e de competenta lor sa se ocupe de treaba aceasta.Problema care ma deranjeaza e ca atunci cand m-am adresat Ambasadei ROMANIEI la Berlin,aceasta mi-a raspuns la fel,ca nu ma poate ajuta!Pentru ce mai functioneaza o ambasada,daca nu pentru a reprezenta interesele cetatenilor in statele in care au nevoie?!!?
>Chiar nimeni nu stie unde ma pot adresa pentru obtinerea drepturilor copilului meu?Nu exista nici o conventie semnata cu Germania pentru sustinere juridica sau...cam asa ceva?
>In ceea ce priveste Protectia Copilului caruia m-am adresat,aceasta...nici macar nu se deranjeaza sa ma indrume undeva!
laura_fpch a scris:
>In primul rand, nu mentionati daca sotul e cetatean german sau roman. In functie de asta se poate vedea cine trebuie sa va ajute.
>
>>Pentru aflarea veniturilor din Germania ale fostului sot,pentru pensie alimentara la 1 copil de 7 ani,am fost sfatuitasa ma adresez Ambasadei Germaniei.Am facut asa si am primit raspuns ca nu e de competenta lor sa se ocupe de treaba aceasta.Problema care ma deranjeaza e ca atunci cand m-am adresat Ambasadei ROMANIEI la Berlin,aceasta mi-a raspuns la fel,ca nu ma poate ajuta!Pentru ce mai functioneaza o ambasada,daca nu pentru a reprezenta interesele cetatenilor in statele in care au nevoie?!!?
>>Chiar nimeni nu stie unde ma pot adresa pentru obtinerea drepturilor copilului meu?Nu exista nici o conventie semnata cu Germania pentru sustinere juridica sau...cam asa ceva?
>>In ceea ce priveste Protectia Copilului caruia m-am adresat,aceasta...nici macar nu se deranjeaza sa ma indrume undeva!
lavinia:
fostul sot este cetatean german,locuieste in Bruchsal,districtul Karlsruhe,ii cunosc adresa,locul de munca,totul despre el dar adeverintele eliberate de asociatul sau-care este si tatal acestuia totodata-sunt false,bineanteles.Spune ca are 600 euro lunar,ceea ce nu este adevarat,el fiind asociat al unei firme de transport care are alte venituri.Copilul meu este bolnav de epilepsie si astm,are nevoie de tratament destul de costisitor,si mi se pare o nedreptate ca nicicum sa nu poate sa se bucure si de posibilitatile materiale ale tatalui sau,avand in vedere ca ne intretinem din venitul meu de cadru didactic....
>lavinia:
fostul sot este cetatean german,locuieste in Bruchsal,districtul Karlsruhe,ii cunosc adresa,locul de munca,totul despre el dar adeverintele eliberate de asociatul sau-care este si tatal acestuia totodata-sunt false,bineanteles.Spune ca are 600 euro lunar,ceea ce nu este adevarat,el fiind asociat al unei firme de transport care are alte venituri.Copilul meu este bolnav de epilepsie si astm,are nevoie de tratament destul de costisitor,si mi se pare o nedreptate ca nicicum sa nu poate sa se bucure si de posibilitatile materiale ale tatalui sau,avand in vedere ca ne intretinem din venitul meu de cadru didactic....
7 Octombrie 2004 19:50:07
Ati putea avea o posibilitate de a afla venitul real al fostului sot.
Deschideti o actiune de majorare sau stabilire pensie de intretinere(dupa caz) si instanta poate trimite oficial o adresa in Germania la Registrul Comertului la care este inscrisa firma pentru a vedea venitul firmei pe ultimul an si eventual, alte firme la care sete actionar sau administrator. In functie de raspuns se poate stabili daca are un venit mai mare.
Eventual puteti face si o plangere penala pentru fals in declaratii.
Oricum, luati legatura cu un avocat specializat pe dreptul familiei, care va sti ce are de facut!
>
>laura_fpch a scris:
>>In primul rand, nu mentionati daca sotul e cetatean german sau roman. In functie de asta se poate vedea cine trebuie sa va ajute.
>>
>>>Pentru aflarea veniturilor din Germania ale fostului sot,pentru pensie alimentara la 1 copil de 7 ani,am fost sfatuitasa ma adresez Ambasadei Germaniei.Am facut asa si am primit raspuns ca nu e de competenta lor sa se ocupe de treaba aceasta.Problema care ma deranjeaza e ca atunci cand m-am adresat Ambasadei ROMANIEI la Berlin,aceasta mi-a raspuns la fel,ca nu ma poate ajuta!Pentru ce mai functioneaza o ambasada,daca nu pentru a reprezenta interesele cetatenilor in statele in care au nevoie?!!?
>>>Chiar nimeni nu stie unde ma pot adresa pentru obtinerea drepturilor copilului meu?Nu exista nici o conventie semnata cu Germania pentru sustinere juridica sau...cam asa ceva?
>>>In ceea ce priveste Protectia Copilului caruia m-am adresat,aceasta...nici macar nu se deranjeaza sa ma indrume undeva!
>
>
>
>lavinia:
>fostul sot este cetatean german,locuieste in Bruchsal,districtul Karlsruhe,ii cunosc adresa,locul de munca,totul despre el dar adeverintele eliberate de asociatul sau-care este si tatal acestuia totodata-sunt false,bineanteles.Spune ca are 600 euro lunar,ceea ce nu este adevarat,el fiind asociat al unei firme de transport care are alte venituri.Copilul meu este bolnav de epilepsie si astm,are nevoie de tratament destul de costisitor,si mi se pare o nedreptate ca nicicum sa nu poate sa se bucure si de posibilitatile materiale ale tatalui sau,avand in vedere ca ne intretinem din venitul meu de cadru didactic....