avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca

1. Conform legilor in vigoare am dreptul sa am doua locuri de munca?
Se pot opera acestea in cartea de munca?

2. Pentru sistemul de invatamant, am voie sa fac un transfer de la stat (titular) la invatamantul particular?

Va multumesc
Art. 35 C.mun. reglementeaza cumulul de functii , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In carnetul de munca nu se mai opereaza dupa 01.01.2011 ... in acesta inregistrandu-se numai locul de munca unde aveti functia de baza ...

Codul Muncii nu mai reglementeaza transferul salariatilor ... ceea ce doriti dvs se poate face prin incetarea c.i.m. si incheierea altuia nou cu aceeasi data.
"Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii", depinde de functie coraborati cu dispozitiile prevazute de legea de organizare a profesiei in cazul DVS.si urmariti daca prevede cazurile de incompatibilitate .
Va multumesc pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca nu am dreptul nici la o detasare in interesul invatamantului?

Ambele functii sunt de profesor.
Detasarea este posibila ... ea fiind reglementata de art.45 si urm. din Codul muncii.
Iti mai poti pastra locul de munca la stat daca faci detasare catre o institutie particulara acreditata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer cim Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Contractul individual de munca a unui profesor universitar poate fi transferat la o firma privata? Care este baza legala si care este procedura? (vezi toată discuția)
Profesor - desfasurare activitati in domeniul privat CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Am si eu o intrebare: Un profesor universitar poate desfasura activitati in acelasi domeniu in care activeaza la universitate dar in meniul privat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca pe perioada suspendarii unui cim mopy mopy daca am contract de munca intr-o institutie apartinand ministerului invatamantului si imi suspend contractul de munca pe o perioada de un an, am dreptul sa ma ... (vezi toată discuția)