avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca pe perioada suspendarii unui CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca pe perioada suspendarii unui CIM

daca am contract de munca intr-o institutie apartinand ministerului invatamantului si imi suspend contractul de munca pe o perioada de un an, am dreptul sa ma angajez in alta parte in aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 11 Septembrie 2013
Puteti sa va angajati oriunde doriti daca functia pe care o veti ocupa nu este incompatibila cu aceea din invatamant.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca ContSters220240 ContSters220240 1. Conform legilor in vigoare am dreptul sa am doua locuri de munca? Se pot opera acestea in cartea de munca? 2. Pentru sistemul de invatamant, am voie sa ... (vezi toată discuția)
Salariat cu doua contracte de munca ana-lili ana-lili Este legal ca un salariat sa poata avea incheiate doua contracte de munca pe perioada nedeterminata, cu program normal de munca de 7ore/zi, finantate de la ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)