avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fuziune 2 asociatii nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fuziune 2 asociatii nonprofit

Buna ziua ,

As dori sa stiu cum se procedeaza cu patrimoniul in cazul fuziunii a 2 asociatii sportive ??
Cum se constituie noul patrimoniu ? Prin contopirea celor 2 , pur si simplu sau ???
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 14:27, 31 August 2012
Patrimoniul noii asociatii formate se constituie prin transferarea patrimoniilor celor doua asociatii la noua asociatie formata prin fuziune.
Vor face obiectul transferului patrimonial toate bunurile si mijloacele aflate, pana la momentul fuziunii, in proprietatea celor doua asociatii.
Se face o inventariere pe baza de proces verbal.
multumesc... asa ma gandeam si eu dar vroiam sa fiu 100% sigur ... deci inclusiv banii depusi in conturile celor 2 se vor "transfera " intr un nou cont al noii asociatii !

george_neagu a scris:

Patrimoniul noii asociatii formate se constituie prin transferarea patrimoniilor celor doua asociatii la noua asociatie formata prin fuziune.
Vor face obiectul transferului patrimonial toate bunurile si mijloacele aflate, pana la momentul fuziunii, in proprietatea celor doua asociatii.
Se face o inventariere pe baza de proces verbal.

de fapt am inteles ca e un pic mai complicat cu contabilitatea !!! , si

... si ar mai fi o problema :
-- din cele doua asociatii se retrag 2 , respectiv 3 membrii fondatori , si intra altii , 3 , noi membrii fondatori in noua asoiatie !!! se poate ???
... cine semneaza actele la notar ? toti cei implicati sau ...????

homereg a scris:

Buna ziua ,

As dori sa stiu cum se procedeaza cu patrimoniul in cazul fuziunii a 2 asociatii sportive ??
Cum se constituie noul patrimoniu ? Prin contopirea celor 2 , pur si simplu sau ???
Multumesc .

Cele doua vechi vor fi ca si desfiintate, deci nu ne prea intereseaza daca pleaca sau nu. Atata doar sa nu plece pana nu se incheie procedura fuziunii ca sa aiba cine intocmi toate actele din partea lor.
La noua asociatie rezultata poate veni ca membrii fondatori persoane care erau printre membrii vechilor asociatii dar si persoane noi. In respectiva adunare generala de constituire, prin procesul verbal intocmit, se va desemna o singura persoana care va face procedura inregistrarii noii asociatii.
si daca este vorba doar despre o fuziune in sensul in care o asociatie preia o alta asociatie fara a se infiinta una noua?...adica patrimoniul si celelalte bunuri sunt preluate de o alta asociatie cu acelasi scop...este nevoie doar de hotararea adunarii generale sau a comitetului de conducere?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Fuziunea a doua asociatii Buna ziua! Cum pot fuziona doua asociatii intercomunitare, gen cele de apă sau salubrizare, si care sunt pasii care trebuie parcursi, atat din punct de ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)