avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprire furnizare agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprire furnizare agent termic

Buna ziua. Am si eu o problema: la cererea unui proprietar am intocmit un tabel nominal cu proprietarii unei scari de bloc (19 apartamente) prin care le ceream acordul sau dezacacordul privind intreruperea furnizarii agentului termic in zilele in care temperatura afara depaseste 15 grade, intre orele 8.00-19.00. Majoritatea au fost de acord, avand in vedere faptul ca gigacaloria este foarte scumpa si vremea de afara nu mai este chiar asa de rece, iar furnizorul de agent termic nu a intrerupt inca furnizarea de caldura. Mentionez ca blocul este contorizat in sistem centralizat. Intrebare: pot face acest lucru eu ca presedinte avand acordul majoritatii proprietarilor? Incalc vreo lege care nu-mi permite acest lucru? Trebuie sa opreasca caldura o persoana musai autorizata?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:28, 27 Martie 2012
Daca aveti acceptul proprietarilor puteti sa inchideti caldura dar sa o faceti de dupa contor .
Ce este pana la contor apartine de CET si numai ei pot interveni , de dupa contor e treba asociatiei din toate punctele de vedere .
Apropo si noi am inchis caldura pe timpul zilei .
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
BEN46, utilizator
Si noi procedam similar, inchidem caldura intre 7 - 20. Mai salvam din nenorocirea de plata din februarie!
Legal nu aveti acest drept. La fel cum nu puteti inchide apa rece chiar daca 99% din proprietari sunt de acord.

Vreti sa ne spuneti ce intelegeti prin "legal"?
Cred că se poate aplica art. 41 alin. 4 al Legii nr. 51/2006:
„(4) Membrii comunitatilor locale, persoane fizice sau persoane juridice, au, in calitatea lor de utilizatori ai serviciilor de utilitati publice, in principal, urmatoarele obligatii:
a) sa respecte normele de exploatare si functionare a sistemelor de utilitati publice”

Si asociatia noastra are aceeasi problema, a facturilor mari, mai ales că, se stie, in Constanta avem ce mai scumpa gigacalorie si chiar nu stiu cum sa reactionez cand mi se va solicita sa opresc caldura....

Alte discuții în legătură

Caldura la bloc trifoi1998 trifoi1998 Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)