avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprire furnizare agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprire furnizare agent termic

Buna ziua. Am si eu o problema: la cererea unui proprietar am intocmit un tabel nominal cu proprietarii unei scari de bloc (19 apartamente) prin care le ceream acordul sau dezacacordul privind intreruperea furnizarii agentului termic in zilele in care temperatura afara depaseste 15 grade, intre orele 8.00-19.00. Majoritatea au fost de acord, avand in vedere faptul ca gigacaloria este foarte scumpa si vremea de afara nu mai este chiar asa de rece, iar furnizorul de agent termic nu a intrerupt inca furnizarea de caldura. Mentionez ca blocul este contorizat in sistem centralizat. Intrebare: pot face acest lucru eu ca presedinte avand acordul majoritatii proprietarilor? Incalc vreo lege care nu-mi permite acest lucru? Trebuie sa opreasca caldura o persoana musai autorizata?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:28, 27 Martie 2012
@gradanat

3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Nu este un abuz a nici unui administrator sau presedinte pur si simplu este o hotarare luata de proprietari pentru ca vremea de afara le permite acest lucru .:-/
99% din proprietari pot sa fie de acord cu un lucru, sau chiar 100%, insa administratorul si presedintele tot trebuie sa respecte legea. Presupun ca toti vor fi de acord ca asociatia sa nu mai plateasca contributia la sanatate pentru venitul presedintelui, sau sa opreasca apa rece pentru proprietarul X.

@BEN46
Si cine decide daca vremea de afara iti permite sau nu sa opresti caldura ?
O sa propun si eu in asociatie ca pe timp de ploaie sa se opreasca apa potabila si sa scoata fiecare cat o oala pe balcone pentru colectare. Daca 50+1% din proprietari sunt de acord inseamna, conform logicii dvs, ca hotararea va fi pusa in aplicare de catre administrator. Bravo.

Repet, administratorul nu poate decide daca vremea de afara permite sau nu oprirea caldurii. Si nici majoritatea.
Pentru asta exista legi, regulamente, norme. Astfel de decizii nu se iau dupa bunul plac.
Eu inteleg ca aveti logica afectata de practicile de pana acum. Dar daca s-a procedat de multe ori astfel, fara consecinte, nu inseamna ca este si normal.

Nu confundati decizia de a picta casa scarii in roz, care se poate decide prin majoritatea voturilor, cu decizii care au altfel de impact si pentru care exista anumite reglementari.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
grandanat, utilizator
Raspunsul la intrebare il aveti mai sus pct 3.din Legea 230/2007 , incepeti sa deveniti ridicol cu alte situatii care nu prevad bunul mers al asociatiei .
Hotararile luate se duc la indeplinire de catre presedinte respectiv administrator, asta este logica , ca pentru asta i platim .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura la bloc trifoi1998 trifoi1998 Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)