Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada cu temeraturi sub 10 grade (parca). Pentru intrebarea mea, limita nu-i importanta.
Intrebare: de vreme ce "legiuitorul"/"reglementatorul" a gasit de cuviinta sa impuna o conditie fizica, tehnica, obiectiva, considerand ca locuirea normala trebuie protejata printr-un act de reglementare, ATUNCI cu ce drept, Asociatia poate cere sa NU fie distribuita caldura, prin votul majoritatii ? Va multumesc pentru raspuns.
Furnizorul este obligat sa distribuie agentul termic, sa-l trimita in reteaua orasului dar nimeni nu poate fi obligat sa accepte acest agent termic.
Asociatia poate hotara asa cum o poate face o firma, o institutie, o casa particulara... sa deschida robinetul sau sa-l inchida cand considera ca nu este necesar sa se incalzeasca.
Ai bani ai si caldura ,daca nu stai in frig.Majoritatea hotareste.Daca nu- ti convine ai posibilitatea de-a monta o centrala proprie. Traim in capitalism si nu in comunism.
Majoritatea hotaraste atat timp cat nu sunt incalcate drepturile proprietarilor.
@ogra
Ce se intampla daca eu cumpar in bloc la dvs peste jumatate din apartamente. Inseamna ca pot sa decid cum vrea "muchiul meu" , ca doar sunt majoritar. Opresc apa calda, apa rece, caldura, liftul, toate utilitatile, tot timpul anului. Cam asa e logica pe care ati enuntat-o.
Acum sa nu exageram si sa o dam pe dictatura.
Asociatia de proprietari prin hotararile adunarii generale, prin deciziile comitetului, poate stabili unele masuri dar in limitele legii.
Aici nu se pune problema de a lasa blocul fara caldura in iarna care urmeaza ca sa comparam cu a opri "apa calda, apa rece, caldura, liftul, toate utilitatile, tot timpul anului". Este doar o amanare a deschiderii caldurii, poate in urma hotararii majoritatii proprietarilor, hotarare argumentat s.a.m.d.
Ca sa glumesc un pic nu este vorba de "muschiul meu" ci de muschii majoritatii.
Fond redresare-legal
mar32
Buna ziua,
Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)