avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura la Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura la Bloc

Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada cu temeraturi sub 10 grade (parca). Pentru intrebarea mea, limita nu-i importanta.

Intrebare: de vreme ce "legiuitorul"/"reglementatorul" a gasit de cuviinta sa impuna o conditie fizica, tehnica, obiectiva, considerand ca locuirea normala trebuie protejata printr-un act de reglementare, ATUNCI cu ce drept, Asociatia poate cere sa NU fie distribuita caldura, prin votul majoritatii ? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 18:19, 12 Noiembrie 2012
Furnizorul este obligat sa distribuie agentul termic, sa-l trimita in reteaua orasului dar nimeni nu poate fi obligat sa accepte acest agent termic.
Asociatia poate hotara asa cum o poate face o firma, o institutie, o casa particulara... sa deschida robinetul sau sa-l inchida cand considera ca nu este necesar sa se incalzeasca.
trifoi1998 a scris:

ATUNCI cu ce drept, Asociatia poate cere sa NU fie distribuita caldura, prin votul majoritatii ? Va multumesc pentru raspuns.

Nu exista acest drept, e un abuz.
Ai bani ai si caldura ,daca nu stai in frig.Majoritatea hotareste.Daca nu- ti convine ai posibilitatea de-a monta o centrala proprie. Traim in capitalism si nu in comunism.
Majoritatea hotaraste atat timp cat nu sunt incalcate drepturile proprietarilor.

@ogra
Ce se intampla daca eu cumpar in bloc la dvs peste jumatate din apartamente. Inseamna ca pot sa decid cum vrea "muchiul meu" , ca doar sunt majoritar. Opresc apa calda, apa rece, caldura, liftul, toate utilitatile, tot timpul anului. Cam asa e logica pe care ati enuntat-o.
Acum sa nu exageram si sa o dam pe dictatura.
Asociatia de proprietari prin hotararile adunarii generale, prin deciziile comitetului, poate stabili unele masuri dar in limitele legii.
Aici nu se pune problema de a lasa blocul fara caldura in iarna care urmeaza ca sa comparam cu a opri "apa calda, apa rece, caldura, liftul, toate utilitatile, tot timpul anului". Este doar o amanare a deschiderii caldurii, poate in urma hotararii majoritatii proprietarilor, hotarare argumentat s.a.m.d.
Ca sa glumesc un pic nu este vorba de "muschiul meu" ci de muschii majoritatii.

Alte discuții în legătură

Debransare de la utilitati a raiplatnicilor dimciumihai dimciumihai in cadrul asociatiei de proprietari un proprietar nu mai plateste cotele de intretinere si se judeca de4 ani cu asociatia. intrucat fondul de rulment a fost ... (vezi toată discuția)
Fond redresare-legal mar32 mar32 Buna ziua, Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare agent termic cristinasta cristinasta Buna ziua. Am si eu o problema: la cererea unui proprietar am intocmit un tabel nominal cu proprietarii unei scari de bloc (19 apartamente) prin care le ceream ... (vezi toată discuția)