avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprire furnizare agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprire furnizare agent termic

Buna ziua. Am si eu o problema: la cererea unui proprietar am intocmit un tabel nominal cu proprietarii unei scari de bloc (19 apartamente) prin care le ceream acordul sau dezacacordul privind intreruperea furnizarii agentului termic in zilele in care temperatura afara depaseste 15 grade, intre orele 8.00-19.00. Majoritatea au fost de acord, avand in vedere faptul ca gigacaloria este foarte scumpa si vremea de afara nu mai este chiar asa de rece, iar furnizorul de agent termic nu a intrerupt inca furnizarea de caldura. Mentionez ca blocul este contorizat in sistem centralizat. Intrebare: pot face acest lucru eu ca presedinte avand acordul majoritatii proprietarilor? Incalc vreo lege care nu-mi permite acest lucru? Trebuie sa opreasca caldura o persoana musai autorizata?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:28, 27 Martie 2012
elga50 a scris:

Vreti sa ne spuneti ce intelegeti prin "legal"?

Are rost sa despicam firul in 4?

Dvs, ca administrator sau presedinte de asociatie credeti ca puteti sista utilitatile(apa rece, calda, caldura, etc) ?
Faptul ca majoritatea poate sa fie de acord nu e relevant deloc.

Bine ca nu v-ati trezit cu plangere penala pentru abuz in serviciu.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
grandanat, utilizator
Acesta nu este raspunsul asteptat din partea dv.
Bun, mergem mai departe.....si va intreb: pe ce s-ar intemeia plangerea de abuz in serviciu? Pe mine ma intereseaza aspectul legal, nu moralizator.

Apa nu se va intrerupe niciodata, daca asta va intereseaza, iar daca se va intrerupe o vom face din considerente tehnice, daca e vorba de reparatii.

Nu stiu cine ar putea sa faca plangere penala pentru ca va plati mai putin la caldura! ;)
Sunt multe cazuri cand familii cu copil mic sunt abuzate de proprietarii, care au hotarat sa opreasca caldura cand vor muschii lor.Acestia, au dreptate sa spuna ca au cumparat apartamentul cu o caruta de bani, pretul fiind mare si datorita facilitatilor oferite, apa calda, incalzire centralizata, etc. de care fiecare doreste sa se bucure cat traieste.

Cand ne vom invata ca fiecare poate hotara numai in ceea ce il priveste ?.:O
johnpescar, utilizator
elga50 a scris:

Acesta nu este raspunsul asteptat din partea dv.
Bun, mergem mai departe.....si va intreb: pe ce s-ar intemeia plangerea de abuz in serviciu? Pe mine ma intereseaza aspectul legal, nu moralizator.

- Art. 147 alin. (1) si (2) Cod penal
- Art. 246 + art 258 C. pen
- Legea 230/2007 - obligatiile si responsabilitatile persoanelor din conducerea asociatiei.

De cele mai multe ori proprietarii inghit astfel de abuzuri din partea administratorilor, insa ulciorul nu merge de multe ori la apa. Administratorul nu are capacitatea (nici legala, nici tehnica) de a decide daca se poate sista sau nu caldura.
grandanat, utilizator
Uf, credeam ca o sa infund puscaria, la cat de amenintatoare era enumerarea articolelor din Codul Penal!
Se pare totusi ca voi scapa! Decizia nu a fost a mea, daca la mine va referiti, ci a comitetului executiv, la cererea unor locatari. ;)

Alte discuții în legătură

Caldura la bloc trifoi1998 trifoi1998 Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)