avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cu etaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cu etaj

buna ziua,
mi-am cumparat un teren si vreau sa-mi construiesc pe el o casa cu un etaj. vecinii ma ameninta cu proces, pe motiv ca ei au case cu un singur nivel, si le iau lumina. mentionez ca proiectul meu prevede sa las distanta regulamentara de la gard pana la fundatie, doar ca ei nu sunt de acord cu etajul. ce drepturi am?
va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:19, 26 Martie 2012
Trebuie sa mergeti la primarie si sa solicitati un certificat de urbanism. Acolo spune ce aveti voie sa construiti si in ce dimenisiuni. În general, nu aveti voie sa depasiti inaltimea cladirilor din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini pe proprietatea mea ene_mihai ene_mihai Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)