avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stingere factura avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stingere factura avans

Buna ziua ,

Am facut o factura in care am scris avans transport in urma careia am primit o suma de bani in avans , urmand sa efectuez transportul cand cealalta societate avea nevoie , iar acum am efectuat o parte din transport acopera jumatate din suma incasata si as dori sa fac o factura ca sa sting o parte din suma incasata in avans . Cum trebuie facuta factura ? Ce trebuie scris in rubrici ?
Cel mai recent răspuns: armeniaD , utilizator 16:06, 26 Martie 2012
se face factura ptr.transportul efectuat efectiv:
-cv.. transpotr........1000 lei( exeplu-)
-storno avans.......-1000 lei
total de plata .......- 0 lei cu sau fara tva in functie de societate(platitoare sau nu)

si factura storno avans ptr diferenta( bineinteles cu minus )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere si inregistrare facturi ddo ddo Colaboram cu o firma din strainatate care plateste serviciile prestate in Euro cu OP in contul Cabinetului, deschis in euro. In ce moneda emit factura si cum o ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)