avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cine are competenta???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cine are competenta???

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema,vreau sa introduc o actiune intemeiata pe OG5/2001,valoarea creantei 120.000 lei ron,nu stiu unde sa introduc cererea la Judecatorie sau Tribunal???
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 16:37, 26 Martie 2012
Este competenta instanta care ar judeca potrivit dreptului comun. Competenta este deci judecatoria, tribunalul avand competenta sa judece litigiile al caror obiect au o valoare de peste 500000 lei.
Prin Legea 71/2011 a fost abrogata dispozitia potrivit careia litigiile comerciale cu o valoare de peste 100000 se judeca de tribunle.
....sarut mana mult de tot!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala instanta de judecata camyi camyi Un SRL are de recuperat o creanta de la o primarie pentru livrare marfa. Este competenta Judecatoria de la sediul debitorului, instanta de contencios ... (vezi toată discuția)
Care era competenta materiala a judecatoriilor in anul 2010, luna mai? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces care a inceput in luna mai 2010 ,in civil,pentru o casa cu valoarea de 150.000 ron sau 1,5 miliarde lei vechi si nu stiu exact daca la acea data ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala gygycuta2 gygycuta2 in legatura cu competenta tribunalului de a judeca procese si cereri in materie comerciala al caror obiect depaseste 100000 ron s- a schimbat in noul cod civil ... (vezi toată discuția)