Un SRL are de recuperat o creanta de la o primarie pentru livrare marfa. Este competenta Judecatoria de la sediul debitorului, instanta de contencios administrativ pe contract de achizitie publica sau sectia comerciala a tribunalului? Eu cred ca competenta revine Judecatoriei, dar nu sunt sigur. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.
competenta materiala este in functie de sediul debitorului si de valoarea creantei.
ca idee;daca respectiva creanta este sub 100000 lei,litigiul fiind inmaterie comerciala,competenta este judecatoria
daca respectiva creanta este peste 100000 lei,competent este tribunalul
cred ca din greseala,rapiditate, colega mea nu a tastat corect suma de bani;astfel,pana la 100000 lei,in materie comerciala este competenta judecatoria;in materie civila,este competenta judecatoria pana la 500000 lei:)
Da, sunt de acord ca in speta fiind vorba de un litigiu comercial cu o valoare sub 100.000 lei, competenta revine Judecatoriei de la sediul debitorului. Multumesc pentru raspuns.
Sigur si din greseala si din rapiditate, mea culpa:sorry:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cine are competenta???
mdcc
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema,vreau sa introduc o actiune intemeiata pe OG5/2001,valoarea creantei 120.000 lei ron,nu stiu unde sa introduc ... (vezi toată discuția)