avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... competenta materiala instanta de judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

competenta materiala instanta de judecata

Un SRL are de recuperat o creanta de la o primarie pentru livrare marfa. Este competenta Judecatoria de la sediul debitorului, instanta de contencios administrativ pe contract de achizitie publica sau sectia comerciala a tribunalului? Eu cred ca competenta revine Judecatoriei, dar nu sunt sigur. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 21:40, 21 Februarie 2011
competenta materiala este in functie de sediul debitorului si de valoarea creantei.
ca idee;daca respectiva creanta este sub 100000 lei,litigiul fiind inmaterie comerciala,competenta este judecatoria
daca respectiva creanta este peste 100000 lei,competent este tribunalul
Judecatoria are competenta pentru creante pana la 2000 lei inclusiv.
cred ca din greseala,rapiditate, colega mea nu a tastat corect suma de bani;astfel,pana la 100000 lei,in materie comerciala este competenta judecatoria;in materie civila,este competenta judecatoria pana la 500000 lei:)
Da, sunt de acord ca in speta fiind vorba de un litigiu comercial cu o valoare sub 100.000 lei, competenta revine Judecatoriei de la sediul debitorului. Multumesc pentru raspuns.
Sigur si din greseala si din rapiditate, mea culpa:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are competenta??? mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema,vreau sa introduc o actiune intemeiata pe OG5/2001,valoarea creantei 120.000 lei ron,nu stiu unde sa introduc ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata urgent!!!! melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti cererea de somatie de plata pentru suma de 97.940 lei unde se introduce la judecatotie sau la tribunal? ca mai sunt penalizari in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante bluetextil bluetextil vreau sa procedez la recuperarea unor creante in baza oug 119/2007 si nu stiu unde trebuie sa depun cererea, care este instanta competenta. mai mult decat ... (vezi toată discuția)