avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Completul de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Completul de judecata

Intr-un proces civil ,una din parti poate solicita schimbarea totala sau partiala a componentei completului de judecata?
Nu poate cere schimbarea completului. Poate recuza, în condiţiile art.29 C.pr.civilă, pentru motivele prevăzute de art.27 C.pr.civ., pentru fiecare judecător în parte. Încheierea de respingere a recuzării poate fi atacată odată cu fondul.

Liviu S.Bordaş
9fpa a scris:

Intr-un proces civil ,una din parti poate solicita schimbarea totala sau partiala a componentei completului de judecata?


Recuzarea este dreptul pe care-l au părţile din proces de a solicita în cazurile strict determinate de lege, îndepărtarea unuia sau a mai multor judecători de la soluţionarea unei anumite pricini .
Cazurile de recuzare sunt expres şi limitativ prevăzute de art.27 C.proc.civ..
Potrivit art.29 alin.1 C.proc.civ., propunerea de recuzare se va face verbal sau în scris pentru fiecare judecător în parte şi înainte de începerea oricărei dezbateri.
Potrivit art. 28 alin. 2 Cod Proc. Civ - nu se pot recuza toti judecatorii unei instante sau ai unei sectii a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea judecatorului the mark the mark sunt implicat intr-un proces ,iar avocatul care ma reprezinta zice ca v a face o cerere de schimbare a judecatorului la presedintele judecatorului,e posibil ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba judecatorul? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as avea si eu o dilema: cum se poate schimba judecatorul la care se afla dosarul meu? sub ce pretex si cum? eu am impresia -nu ca lumea ... (vezi toată discuția)