avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea procedurii succesorale.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea procedurii succesorale.

Va rog sa-mi da-ti un sfat.Deschiderea succesorala se face in urma decesului mamei.Mostenitorii sunt in nr.de 6.Din cei 6 mostenitori ,2 sunt decedati.Pentru cei 2 decedati nu s-au dezbatut mostenirile.In cazul acesta trebuie sa ne adresam in instanta sau unui notar.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:20, 26 Martie 2012

Trebuie sa mergeti la un notar sa solicitati deschiderea mostenirii si sa-i notificati si pe ceilalti mostenitori.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat

Daca din cei notificati nu se prezinta 2,ce se poate intampla?
Sa inteleg ca sunt 6 descendenti directi (copii ai defunctei), dintre care doi sunt decedati?

Daca cei doi au decedat inaintea mamei lor, nu trebuie dezbatuta succesiunea lor. La succesiunea mamei acestora vor veni descendentii lor, prin reprezentare.

Daca au decedat dupa moartea mamei, toate succesiunile se vor dezbate deodata, competenta fiind a notarului de la ultimul domiciliu al aceluia dintre cei doi care a decedat cel din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, ce se mai poate face laur2378 laur2378 Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara si cateva terenuri in nordul Moldovei. Pana in acest moment nu sa facut dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)
Succesiune prescrisa emitoma emitoma Ce se intampla spre exemplu daca sotia supravietuitoare ,ca unic mostenitor de drept ,nu deschide si deci nu accepta succesiunea in termenul de 6 luni ? Cui ii ... (vezi toată discuția)