VREAU SA IMI DAU DEMISIA CU PREAVIZ 20 ZILE. AM INTELES CA ZILELE ACELEA SUNT ZILE LUCRATOARE. AM CITIT PE FORUMURI CA SE POATE SA LUCREZ 20 ZILE CU NORMA DE 4 ORE PE ZI SAU 10 ZILE CU NORMA DE 8 ORE PE ZI.
ESTE ADEVARAT? DACA DA VA ROG SA IMI DATI ARTICOLUL DIN LEGE CARE PREVEDE ACEASTA.
Nu exista nicio prevedere in acest sens pentru situatia expusa de dvs ... ceea ce ati citit se referea la reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere si era prevazut in fostul CCMN .
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN .
Potrivit art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Asadar, timpul de munca pe perioada de preaviz este cel mentionat in contractul individual de munca.
p.s
Incercati sa nu mai scrieti cu majuscule .. este greu de citit ... de asemenea, este o incalcare a Regulamentului de postare pe acest Forum...
Asa este, perioada de preaviz va fi cea mentionata in c.i.m. , iar timpul de munca de 8 ore/zi ...
Atentie daca in c.i.m. nu aveti stipulat preavizul de 20 de zile lucratoare in cazul demisiei , nu sunteti obligat sa efectuati acest preaviz, ci numai preavizul care este prevazut in c.i.m.
Ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial,Partea I nr225 din 31 martie 2011 a Legii 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 -Codul muncii, incepand cu data de 01.05.2011 continutul contractului de munca se modifica dupa cum urmeaza:
Se adauga la contractul de munca litera K1 care cuprinde:
K1 criterii de evaluare a activitatii profesionale
criteriul de evaluarea a trasaturilor ale angajatului
criteriul de evaluare a comportamentului
criteriul de evaluare a rezultatelor.
2 se modifica elementul L .alte clauze ,litera c al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: C) PERIOADA DE PREAVIZ IN CAZUL DEMISIEI ESTE DE 20 DE ZILE LUCRATOARE PENTRU FUNCTIILE DE EXECUTIE SI DE 45 DE ZILE LUCRATOARE PENTRU FUNCTIILE DE CONDUCERE.
3 se modifica elementul M drepturi si obligatii generale ale partilor,aliniatul1 obligatiile salariatului, al contractului individul de munca si va avea urmatoarele prevederi:
se adauga litera F obligatia de a respecta prevederile Regulamentului intern si ale fisei postului si litera G obligatia de a se supune obiectivelor de performanta individuala impuse.
Acestea sunt modificarile aduse si trebuia sa vi se dea un act aditional cu aceste modificari,
sper ca v-au fost de folos
Preaviz chimist rmc
dodofire
Buna seara! Sunt angajata la un laborator de analize medicale pe post de chimist(in contract preavizul este de 15 zile lucratoare). Ulterior am fost numita ... (vezi toată discuția)