avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema pensie alimentara

Doresc sa stiu cum pot renunta la pensia alimentara pe care o primesc din partea tatalui meu.
Pensia trebuia sa fie oprita anul trecut, in iunie, cand am terminat liceul, insa o primesc pana in momentul de fata cu toate ca nu mai continui studiile si lucrez.
Tatal meu a facut cateva cereri pentru oprirea pensiei la judecatorie, dar nu m-am prezentat la procese, iar cererile i-au fost respinse.
De asemenea, am facut si eu o cerere precum ca doresc oprirea pensiei, dar mi-a fost respinsa. (probabil nu a fost bine formulata)

Cel mai recent răspuns: kata237 , utilizator 00:50, 27 Martie 2012
Se formuleaza o actiune de sistare a pensiei de intretinere, aceasta se introduce la judecatoria de la domiciliul intretinutului. Conditia este sa aveti peste 18 ani altfel vi se va tot respinge. Actiunea se introduce de tata, iar dvs formulati o intampinare si spuneti ca sunteti de acord cu sistarea.
Exista posibilitatea sa fiu pus sa platesc ceea ce am primit incepand de la data in care trebuia sistata pensia pana in prezent ?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
kata237, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si drept de vizita gabi.b gabi.b Ultima pensie alimentara a fost stabilita cand salariul minim pe economie era 670 lei. Fosta concubina a solicitat majorarea pensiei alimentare acum la ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie??? Mihaela Hornea Mihaela Hornea Majora IA formuleaza plangere penala impotriva tatalui sau, pentru ca nu i-a platit pensia de intretinere fixata de instanta, motivand ca este studenta la ... (vezi toată discuția)