avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si drept de vizita

Ultima pensie alimentara a fost stabilita cand salariul minim pe economie era 670 lei.
Fosta concubina a solicitat majorarea pensiei alimentare acum la valoarea salariului minim de 700 lei.
In documentele primite prin care este instiintat de aceasta cerere tatal copilului minor se cere sa depuna intampinare.
Cum se formuleaza aceasta intampinare, ce trebuie sa contina?
Cu aceasta ocazie tatal poate solicita si ore de vizita in aceasta intampinare deoarece nu se intelege cu fosta concubina la un program de vizita?
Aveti cumva modele pentre aceste cereri?
Ce taxe se platesc in acest caz (ex. taxa de timbru sau cum se numesc si ce valoare au)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:10, 1 Iunie 2012
In general, astfel de actiuni au loc din 6 in 6 luni sau de fiecare data cand afla ca realizati venituri mai mari, deci pentru a avea relatii cu minorul incercati sa va intelegeti amiabil pentru programul de vizitare a minorului, mama lui nu va poate obstructiona dreptul, atat dvs. si nici minorului sa aibe legaturi cu afini (bunici paterni, matusi din partea tatalui cu atat ai mult cu tatal ) daca nu va intelegeti va adresati Directiei de Asistenta Sociala Si protectia Copilului pentru o ancheta psihosociala si ulterior instantei de tutela. puteti cere sa se stabileasca domiciliul la dvs. sau...... cum doriti custodia comuna ..... referitor la taxa de timbru doar daca faceti cerere reconventionala........... ca intampinare acesta este un model............................... JUDECATORIA SECTORULUI……. DOSAR CIV. NR. TERMEN: DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul------------, domiciliat in-----------, parat in dosarul nr.------al acestei instante, reclamanta fiind------------,
Formulez:

INTAMPINARE


In fapt, am fost chemat in judecata pentru---------.
Cu probele pe care le voi administra, voi dovedi ca actiunea reclamantei este neantemeiata si trebuie respinsa-dvs puteit cere doar un capat de cerere sa fie respins cum ar fi cel cu marirea pensiei....etc..(si aici expuneti dvs exceptiile si dovezile care duc la respingerea actiunii sau a capatului de cerere dorit).

In drept, imi intemeiez cererea pe disp. art 115-119 C. proc. civ.

Dovada o fac cu inscrisuri, martori…..

Depun intampinarea in dublu exemplar pentru a se comunica reclamantei.



Data _____________ Semnatura______________



DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI SECTORULUI-------------



BAFTA!!!
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
Alex Niculescu, Consilier juridic
Tatal minorei este de acord ca pensia alimentara sa se majoreze sa nu mai fie conform salariului de 670 lei ci la noua valoare de 700 lei. In acest caz cum se face intampinarea?
Ce documente trebuie sa depuna pentru a dovedi ce saralariu are?

Pentru ore de vizita sa inteleg ca trebuie sa se adreseze Directiei de Asistenta Sociala Si protectia Copilului caci cu mama copilului nu poate ajunge la nici o intelegere?
Exista un model de cerere pe care trebuie sa o faca in acest sens, taxe pe care trebuie sa le plateasca?
Pentru orele de vizita mai trebuie sa se adreseze tribunalului sau este suficient la Directiei de Asistenta Sociala Si protectia Copilului?
Multumesc!

Daca din cauza serviciului nu poate ajunge la proces dar depune intampinarea este vreo problema? Se judeca in lipsa si se trimit documente acasa?

Multumesc!
daca tatal nu poate fi prezent in instanta, atunci cererea sa ar trebui redactata mai coerent dpdv juridic si solicitata si judecata in lipsa.
De asemenea, ca sa nu plateasca cheltuieli de judecata, ar trebui sa achieseze la cererea reclamantei.
Privitor la program de vizita, tot in instanta daca nu se inteleg; se completeaza intampinarea cu o cerere reconventionala in care se arata ce se solicita si de ce.

Modele pentru toate situatiile, nu sunt, cererile se fac personalizat in functie de fiecare caz in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in noul cod civil georgescu sorin georgescu sorin Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor georgescu_ro georgescu_ro buna ziua, am si eu o intrebare... In urma unui concubinaj a rezultat un copil care in prezent are 5 ani (eu fiind tatal). in urma neintelegerilor dintre mine ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să fac o întâmpinare la tribunal, pentru stabilirea programului de vizită și plata pensiei de întreținere dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Am divortat prin notariat in februarie, anul acesta. Avem impreuna un copil de 9 ani. Pentru ca tatal a fost \"suficient\" de responsabil, a ... (vezi toată discuția)