avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vă rog să mă ajutați să fac o întâmpinare la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vă rog să mă ajutați să fac o întâmpinare la tribunal, pentru stabilirea programului de vizită și plata pensiei de întreținere

Buna ziua! Am divortat prin notariat in februarie, anul acesta. Avem impreuna un copil de 9 ani. Pentru ca tatal a fost "suficient" de responsabil, a trebuit sa ne mutam noi(certurile, scandalurile, betiile au continuat). am crezut ca mutandu-ne, problemele se vor diminua. Viata dezordonata a fostului meu sot a continuat, dar problema e ca, el, si-a descarcat nervii si si-a rasfrant frustrarile asupra copilului. Am luat legatura cu cei de la Autoritatea Tutelara si mi-au spus, printre alte restrictii pe care le va avea el in privita copilului, sa fac intampinare la Tribunal pentru stabilirea programului de vizite(la notariat am stabilit ca ne vom intelege de buna voie care din noi il va lua si ne vom ocupa amandoi cat vom putea de bine si responsabil asupra cresterii copilului) si inca o intampinare pentru plata pensiei alimentare(pana in momentul de fata, din februarie pana azi, el nu a platit nici un leu din ceea ce-i revine copilului de drept, stabilit la notariat). Ne-am mutat in chirie, Cheltuielile sunt incomparabil mai mari. Motiv pentru care, asistenta de la Autoritatea tutelara mi-a spus ca in intampinarea pentru plata pensiei alimentare sa solicit si majorarea acesteia. Nu stiu cum sa le formulez si ce sa cer, in termeni juridici. Ce acte trebuie sa atasez? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dyzzyy , utilizator 18:37, 11 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intampinare formulati daca erati parata (in cuprinsul acesteia formuland aparari la pretentiile reclamamtului),dvs in calitate de reclamanta va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Stimata doamna, ceea ce trebuie sa faceti dv.este o actiune in instanta (judecatorie) prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dv, stabilirea modului de exercitare a autoritaii parintesti si a unui program de vizite ale fostului sot precum si stabilirea/majorarea pensiei de intretinere. Nu se pot da sfaturi pentru a fi formulata o astfel de actiune, care sa fie corect scrisa si complet, pe aceasta cale. Trebuie sa solicitati ajutorul unui avocat in acest sens., sa mergeti la acesta cu toate actele, sa poata formula asa cum trebuie actiunea. Macar pentru redactarea actiunii, desi ar fi bine pentru a va si asista/reprezenta in instanta in scopul obtinerii rezultatelor dorite.
Mult succes!
Nu v-a sfatuit corect. Intampinarea reprezinta raspunsul, apararea pe care o faceti impotriva cererii de chemare in judecata; ceea ce v-a sfatuit asistenta sa solicitati, sunt pretentii ale dvs, care nu corespund intampinarii, ci unei cereri reconventionale, care se poate depune odata cu intampinarea si pt care se achita taxa de timbru judiciar; in concluzie, majorarea pensiei si orice alte pretentii pe care le mai aveti, fac obiectul unei cereri reconventionale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au divortat la notar, deci acum nu au nicio actiune ca sa vorbim de intampinare si reconventionala, deci trebuie actiune noua a mamei!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort aratiu81 aratiu81 Buna seara . Vreau sa ma ajutati cu mai multe informatii. Sotul solicita: 1.divortul in instanta; 2.un program de vizitare pt. Minora in varsta de 4 ani (la ... (vezi toată discuția)
Modificare cuantum pensie alimentara versus modificare program de vizita minor! celentana26 celentana26 Buna! In urma unei hotarari judecatoresti definitive data in luna iulie a acestui an, s-a stabilit un program de vizita minor, cu preluare la dimiciliul ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la plata intretinere minor geanina2011 geanina2011 buna ziua! am primit citatie pentru vizitare minor si sunt de acord cu aceasta doar ca am facut cerere reconventionala pe care o voi depune la judecatorie ca ... (vezi toată discuția)