avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie-reautorizatie constructie !!??
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie-reautorizatie constructie !!??

O familie au cumparat o casa batraneasca din lemn cu 2 camere si veranda si au intambulat-o. Au mers la primarie sa anunte ca vor sa renoveze (acoperisul era din tabla ruginita) si ca vor Au inceput sa renoveze si prin interior,au dat tencuiala de pamant de pe grinzile de lemn,si au constatat ca primele 3-4 grinzi de la temelie erau cariate. Au inteles ca nu vor putea sa faca mansarda daca schimba si acoperisul. Au explicat la primarie,si autoritatile au inteles situatia si i-a zis sa mearga mai departe.
Familia aceasta impreuna cu niste mesteri,au inteles ca singura posibilitate este sa dea casa jos si sa faca alta noua pe aceeasi temelie,cea ce au si facut. Acum ei au facut casa din alt material,nu lemn,a mai marit-o adaugand baia necesara si au facut si mansarda.
INTREBARI:
- Ce pot ei sa faca acum ca totul sa fie in regula de la casa 2 cam.lemn,la casa alte materiale + mansarda?
- Care sunt pasii de urmat ca sa fie in acte clar ca sa nu aiba cu timpul probleme cu autoritatile sau cand vor vrea sa vanda?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 13:09, 27 Martie 2012
Proprietrul trebuie sa desfasoare demersuri pentru a obtine autorizatie pentru dezafectare constructie veche,proiect,autorizare de construire si certificat de urbanism pentru ridicare edificiu modificat
In momentul cand exista documentatia aferenta ,proprietarul poate solicita intabularea noi constructii
Aveti idee cat l-ar costa toate aceste demersuri?
Cum sa scoata autorizatie constructie? Se poate face autorizatie pe 2012 cand casa e ridicata deja din anii anteriori?
Daca nu face actele,ar putea sa o vanda cu timpul peste ani.... daca casa nu corespunde cu actul din C.F.?

Familia aceasta doreste sa stie cum sa procedeze ptr ca nu vrea sa aiba amenzi sau altele,pe parcurs.....cei care sunt acum la primarie stiu cazul acesta,dar ei se gandesc ca poate va fii altcineva la conducere,si poate nu vor fii asa intelegatori noii conducatori.
#-o#-o
poate ca noua casa este doar vechea casa cu cateva "mici mdificari" si a fost reamenajata inainte de anul 2000... intelegatori cei de la primarie va vor da un Certificat de atestare a edificarii constructiilor pt casa ... si o adeverinta ca este una si aceasi cu casa de lemn din CF , modificarile fiind executate fara autorizatie de construire inainte de anul 2000... astfel nu ati incalcat legea 50 cu modif ulterioare... inurma unei doc topografice efectuate de un autorizat cadastru intabulati situatia reala...

Sau #-o va adresati unui arhitect/proiectant acesta va va spune costurile unui proiect... si majoritatea stiu si cum sa obtina autorizatii de demolare/construire sau modernizare.....
Multumesc domnule utilizator Seth ptr raspuns,dar nu cred ca ati citit cu atentie mesajul de la inceput.
Am spus ca casa era de lemn,dar dupa incercarea de renovare,s-a constatat ca nu se poate renova! ( primele 3-4 grinzi erau cariate,putrede) asa ca noii proprietari sau gandit ca nu pot face mansarda pe putregaiuri ! Au reconstruit pe aceeasi loc,au dat lemnul jos,au facut fundatie,si apoi au ridicat alta,dar nu din lemn ! La care au mai marit-o ca si-au facut baie.
Constructia noii case este dupa anul 2000 !
Asa ca ce solutii exista?

:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa - schimbare destinatie (?) pfiszter pfiszter Buna ziua Am urmatoarea problema, si as aprecia foarte mult un raspuns util. Voi relata toata istoria, ca sa fie cat se poate de clar: In anul 1993, ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)