avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

am o nelamurire....sunt in proces cu un vecin pentru revendicarea unui teren aflat in vecinatatea casei mele. Dovedesc instantei ca terenul in cauza a fost achizitionat de strabunicul meu in 1927 in baza unui act de partaj voluntar , il detinea in 1948 , la recensamantul populatiei si gospodariilor si se inscrie cu acest teren in CAP in 1962. In contradictoriu, partea adversa detine actualmente titlu de proprietate pe care la obtinut in baza unui certificat de mostenitor al unei matusi decedate in anul 1973 , an din care dateaza si certificatul in cauza , in care se specifica terenul ce face obiectul cauzei. mai mult , el insasi declara ca matusa a fost membra cooperatoare si s a inscris cu acel teren in CAP. Acum intreb, se mai poate face ceva, si daca da , ce si cum....?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 18:51, 25 Noiembrie 2008
Daca terenul aintrata in patrimoniul CAP este important daca ati solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupta acestui teren si la fel de important este cine il stapineste. Oricum ar fi bine sa consultati unb avocat pentru o eventuala cerere de anulare a titlului de proprietate al vecinului, ca persoana neindreptatita la reconstituirea acestei proprietatati.
strabunicul cand a murit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disparitia-furtul registre agricole din primarie-disparitie pagini din registrul decese cornaca cornaca Disparitia-Furtul Registre Agricole din primarie Am cerut primariei Adancata sa-mi dea copii din Registrele Agricole din perioada anilor 1951 - 1962. ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana? parohia_izvoare parohia_izvoare Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum isi poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 12,66 Ha teren, detinute in zona urbana, o parohie? ... (vezi toată discuția)
Nu am acte pe tot terenul.... tutuianu tutuianu In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de ... (vezi toată discuția)