avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana?

Buna ziua!

Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum isi poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 12,66 Ha teren, detinute in zona urbana, o parohie? Avand in vedere ca nu mai exista acte de proprietate, ci doar procese verbale detinute de parohie, protoierie si eparhie, precum si confirmarea aceleasi suprafete de teren detinute pana in 1949 din situatia eliberata de Arhivele Statului?
Ce se poate face legal pentru redobandirea dreptului de proprietate, avand in vedere ca nu exista documente prin care sa se reconstituie suprafetele cu vecinatatile aferente la nivelul anilor 1948-1950?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: parohia_izvoare , utilizator 19:33, 19 Martie 2010
Pai...in primul rand trebuia facuta cerere in temeiul legii 247/2005 (termen 30.11.2005) pentru reconstituirea dreptului de proprietate, impreuna cu documentele doveditoare (eventual, un extras de la Arhivele Nationale privind terenurile detinute de parohie la recensamantul general agricol din 1948). Acum este "cam" tardiv...
Buna ziua!
Cererea, in temeiul legii 247/2005, a fost depusa in termenul legal. Cereri am tot depus la toate legile funciare anterioare, ca de ex. 1997, Legea "Lupu" - 2000.
Primaria cere sa aducem documente prin care se poate identifica exact terenul detinut de parohie pana in anul 1950. Noi am depus si documentele eliberate de Arhivele Statului, prin care se atesta suprafata de 12,66 Ha, detinute de parohie, cu mentiunea "la locul bisericii". Momentan terenurile din jurul bisericii sunt detinute de diverse persoane, improprietarite de regimul comunist, in dauna parohiei. Stim ca se poate da teren din fondul Primariei, echivalent ca suprafata si valoare, in alta zona, sau despagubiri. Numai ca nu am primit nimic in acest sens. Ce se mai poate face?
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Obținere titluri proprietate adriancat adriancat Bună ziua! Sunt preot paroh, și doresc să intru în procedură judecătorească pentru obținerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor bisericii, ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)