avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... durata de folosinta la echipamentul de lucru sau de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

durata de folosinta la echipamentul de lucru sau de protectie ?

Buna ziua !
Va rog frumos sa-mi spuneti unde gasesc durata de folosinta a echipamentului de lucru sau de protectie - actul normativ care reglementeaza acest echipament
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:19, 27 Martie 2012
Incercati la ITM (Dep. SSM) unde ar trebui sa aiba actele normative (daca mai exista asa ceva) referitoare la durata de folosinta a echipamenului de lucru si a celui de protectie sau sa va recomande de unde sa le procurati.
Hg 1048/2006
Furnizorul are obligatia sa specifice modul de folosire, decontaminare, si termenul de folosinta pe fiecare EIP furnizat
In primul rand tr precizat ca nu mai exista notiunea de “echipament de lucru” in actuala legislatie de securitatea muncii.
Cat despre echipamentul individual de protectie functie de evaluarea riscurilor veti elabora o lista interna de dotare in care veti preciza perioada la care se va inlocui EIP-ul dar in cazul degradarii acestuia inainte de perioada de inlocuire se va acorda EIP nou.

Legea 319/2006
Art. 13. - În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.

HOTÃRÂRE nr. 1.048 din 9 august 2006
privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de munca
ART. 7
Condiţiile de utilizare a echipamentului individual de protecţie, în special durata purtării, sunt determinate în funcţie de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc, caracteristicile postului de lucru al fiecărui lucrator şi de performanta echipamentului individual de protecţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipamentele de protectie ContSters243502 ContSters243502 Am o nelamurire si as ruga persoanele competente sa ma ajute :\">: care este articolul de lege in care se consemneaza faptul ca echipamentele de protectie au ... (vezi toată discuția)
Durata utilizare eip raresbogdan raresbogdan Durata de utilizare a unui EIP de exemplu - haina vatuita este de 2 ani , bocanci 1 an . Daca echipamentele sunt in stare buna la expirarea perioadei de ... (vezi toată discuția)