avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot recupera un obiect furat dintr-un colet de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot recupera un obiect furat dintr-un colet de catre angajatii postei, cu repercusiuni minime asupra mea ?

Buna ziua,

Am fost furat de angajatii postei de la Oficiul 67. Am facut reclamatii, sesizari si nimic. Primesc raspunsuri formale legate de procedurile care s-au respectat si nimic despre cele care nu s-au efectuat - respectiv controlul vamal efectiv. Situatia este complicata pentru ca nu exista martori, in momentul efectuarii controlului vamal , doar eu si vamesul eram in incapere - deci este cuvantul ei, impotriva cuvantului meu. Coletul a fost desfacut inainte de control, s-a sustras o tableta samsung, a fost lipit la loc, iar apoi desfacut de fata cu mine. Eu nu cunosteam procedura in acel moment (era prima data cand asistam la un control vamal) iar vamesul nu s-a uitat efectiv in colet. Totusi a calculat taxele vamale si tva-ul fara sa vada obiectele, a incasat banii fara sa emita un document in acest sens.
Intrebarea mea este care ar fi cea mai putin costisitoare cale de urmat pentru a-mi recupera prejudiciul ? (situatia fiind disperata sunt dispus sa recurg si la violente). Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: hardro , utilizator 20:06, 31 Martie 2012
Doar sa depuneti o plangere la politie.Insa faptul ca nu s-a efectuat o inventariere a obiectelor aflate in colet, ingreunneaza situatia.Se poate dovedi ce obiecte v-au fost expediate, insa nu si ceea ce ati primit.
In penal procedurile nu necesita costuri, doar daca doriti avocat.
Va multumesc. Inseamna ca sunt sanse mici sa recuperez ceva. Inteleg ca as putea face o plangere penala dar impotriva cui? a postei sau a angajatei/ lucratorului vamal? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posta romana - furat din colet Seburebista Seburebista Buna ziua ! Am trimis un colet in tara ( Baicoi ) cu valoare 20 , ramburs 350 ron . Dupa o saptamana mi s-a intors retur , desfacut si continutul propriuzis ... (vezi toată discuția)
Pachet trimis prin posta romana, desfacut si impachetat altfel si fara continutul in el. zamfirescu2000 zamfirescu2000 Buna ziua... Am comandat de pe tocmai.ro un telefon Samsung galaxy s4 i9506 cu cablu de date, casti si încărcător in valoare de 1110 lei de la o doamna . ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)