avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Platitor accize
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Platitor accize

Din 2007 am o firma care importa cafea
Chestia e ca nu am avut autorizatia de la directia vamilor dar eu totusi am importat si normal nu am platit accizele
Acum 1 luna mi-am luat autorizatia si trebuie sa declar primul import
Chestia e ca mi-e frica de control si sigur o sa am prob
Asi fi recunoscator sa imi spuneti ce se poate intampla sau daca ma puteti invata sa fac cumva sa scap de asta

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 11:34, 25 Noiembrie 2008
4reall a scris:

Din 2007 am o firma care importa cafea
Chestia e ca nu am avut autorizatia de la directia vamilor dar eu totusi am importat si normal nu am platit accizele
Acum 1 luna mi-am luat autorizatia si trebuie sa declar primul import
Chestia e ca mi-e frica de control si sigur o sa am prob
Asi fi recunoscator sa imi spuneti ce se poate intampla sau daca ma puteti invata sa fac cumva sa scap de asta

Multumesc

Acciza devine exigibila la momentul importului - asta daca aveti declaratie vamala de import. Daca cafeaua provine din state membre atunci are loc a achizitie intracomunitara - acciza devine axigibila la punerea in consum, tb sa depuneti declaratia de accize pana la 25 ale lunii urmatoare si sa fiti inregistrati la autoritatea fiscala competenta - vama - "autorizatie de operator economic "
In urma inspectiei fiscale - se va intocmi un raport de inspectie fiscala, decizie de impunere pentru acciza care o datorati, de la acel moment+ majorari de intarziere conf Cod procedura fiscala.
Probabil si o amenda pentru nedepunerea declaratiilor de acciza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acciza cafea din italia dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca de ex. import cafea boabe Lavazza produsa in Italia, platesc acciza in vama in Romania ? Trebuie declarata ... (vezi toată discuția)
Ajutor emma08 emma08 sunt o firma care importa din ue , dupa ce platesc acciza la vama si depozitez marfa la sediul firmei mai am obligatia sa informez vama cand vand respectivul ... (vezi toată discuția)
Recalculare taxe vamale ailedav ailedav Am primit in cursul zilei de azi procese verbale de recalculare taxe vamale referitoare la importurile facute in 2005 si 2006. Se invoca faptul ca pe facturile ... (vezi toată discuția)